Síla počítačových her

recenze

Erebos - Počítačová hra, která tě sleduje... (2013) 4 z 5 / MikeDV3
Erebos - Počítačová hra, která tě sleduje...

Obsah: Kniha vypráví o tajemné počítačové hře, která se stane fenoménem na jedné střední škole v Londýně. Všichni žáci,kteří ji začali hrát kolem ní dělají velké tajnosti a nechtějí o ní s nikým mluvit. Po nějaké době se ke hře dostane i Nick a okamžitě se pustí do hraní. Postupem času se ukazuje, že hra po žácích dokonce vyžaduje plnit úkoly ve skutečném světě...

Nejvíce se mi na knize líbil fakt, že velmi věrohodně popisovala závislost, která na hrách může vzniknout. Bylo zajímavé sledovat, jak se Nick postupně přestal zajímat o všechno okolo sebe a chodit do školy. Příběh ve mně vyvolával spousty otázek ohledně dnešní doby a o tom, zda počítačové hry nemanipulují nejenom dětmi. Byl bych velmi nerad, kdyby mě někdo pochopil špatně. Osobně jsem si vědom všech kladných stránek, které hry nabízí, například při učení angličtiny.

Autorovi se povedlo stvořit typ počítačové hry, která s hráčem dokáže naprosto přirozeně komunikovat. Dokonce takovým způsobem, že hráči při hraní zapomínají na to, že se nebaví s živou bytostí. Při čtení jsem se často zamýšlel nad vývojem počítačových her, který mě až děsí.

Při čtení mě velmi nudil popis světa, ve kterém se hra odehrávala a bylo pro mně dost obtížné se těmito pasážemi prokousat.

Shrnutí: Knihu jednoznačně doporučuji všem, kteří mají rádi počítačové hry a rádi se při čtení zamýšlí nad jejich klady a zápory. Také si myslím, že to může být skvělá kniha pro rodiče a jejich děti.

Komentáře (0)

Přidat komentář