Sídliště svět

recenze

Sídliště Svět (2023) 4 z 5 / EvikU.
Sídliště Svět

Příběh se mě dotkl jako matky. Nedokážu si představit, co by se muselo stát, abych udělala to, co hlavní hrdinka Sára.

Kniha vypráví o jedné staré ženě Sáře, která se vyrovnává se svojí minulostí. Žije osamoceně na sídlišti, kdy se sousedama se nestýká, aby její minulost nevyplula na povrch. Na sídlišti ještě žije Věra, Marie, která už je také stará, jenže hlídá často vnuka Honzíka, ale síly ji už na něj někdy nestačí. Venku u popelnic žijí i Václav s Romanem. Dva nejlepší kamarádi, kteří si zbyli. Bezdomovci.

Novela neboli příběh je rozdělený na tři části. V druhé části už se dozvídáme, kdo vlastně Sára je a seznamujeme se s její minulostí. Do příběhu vkládá náhodu, která je taková náhoda, že bych to nečekala. :)

Kniha se četla celkem v pohodě, byla jsem zvědavá, co se stalo. Pak se mi příběh dostal do srdce, bylo mi to líto. Líbil se mi styl psaní, ale bylo toho málo. Ale příběh jsem si užívala až na těch pár stran do konce. Konec to zabil.

Moc moc pohadkový, všechny postavy našly svoje štěstí. Pokud chtěla autorka napsat pohádku, tak ano. Ale život takový není. Moc nepravděpodobný. A to jak chování postav ze života Sáry, tak vlastně všech ostatních postav. Roman, Václav, Adam, BělaJá vím, že čtenáři mají rádi happy end, ale tady ho bylo mocnesedlo mi to tam.


Sídliště Svět Sídliště Svět Iva Kokinopulosová

Příběh o obyčejných lidech, jejich neobyčejných životech a jednom velkém tajemství. Za dveřmi každého bytu na sídlišti Svět se odehrává jiný příběh. Pojďte některé z nich prožít spolu s jejich obyvateli. Sedmdesátiletá Sára ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář