S lehkým mrazením v zádech

recenze

Hrob třinácté panny (2006) / KPetruse
Hrob třinácté panny

Chcete se trochu bát, prožít trochu hororový příběh i vyšetřování vraždy? Kdo je bosorka a proč jí tak říkají.? O tom všem se čtenář dočítá v zajímavé detektivce, která není běžnou detektivkou – kde je jen oběť a vrah.

Rodinné vazby, láska, nenávist, touha po penězích. To jsou hlavní pilíře této knihy. Touha po moci, po penězích, potrestání starých křivd se nese knihou jako červená niť.

Budoucí dědička Lada jde splnit poslední vůli své tety a přijíždí do Moravské vesničky, aby se po splnění úkolu stala univerzální dědičkou. Svým příjezdem však rozpoutá vlnu násilí i čar a kouzel. A začíná kolotoč rozplétání záhad, které sahají až na začátek 1.světové války, kdy v lesíku je pochováno 13 panen V Panenském háji. Mladé dívky, které i po smrti měly své poslání, které měly splnit. Zdá se však, že ne všechny své poslání splnily.

Hlavní hrdinové – dědička Lada, snoubenec David, kamarádka Veronika. Díky možnosti získat dědictví začne boj o život i o peníze. Vrah či vrahové začínají řešit situaci po svém. Dochází k neobvyklým úmrtím i neobvyklým jevům, kterým se snad ani nechce věřit. A vše se stále vrací i k oněm 13.pannám.

Jak se vše vyvine, kdo zdědí veškerý majetek po tetě Anně a co ukryla Lada v rodinné bibli.

Nechte se vtáhnout do děje zajímavě napsané detektivní zápletce, kdy bílé není bílé a vrah není skutečný vrah.

Spisovatelka napíná čtenáře do poslední minutky, nenechá nic náhodě ani skutečnost není taková, jaká má být…….

Mám ráda detektivní romány, spíše historické, ale tato detektivka z pera Nadi Horákové se vymyká běžnému detektivnímu románu. Nejen způsobem, jakým je psána, ale především námětem a jeho zpracováním. To, že jsou zde zastoupeni i duchové, bosorky, tajemné síly i dávná kletba, to vše umožňuje čtenáři, aby se stal přímo účastníkem děje, pomáhá ve své mysli kriminalistům i hlavním hrdinům odhalovat taje i rodinná prokletí. Je až s podivem, jaká možná rozuzlení celého příběhu se nabízí. Z vraha je oběť, oběť je vrah? Je tomu však skutečně? Kdo vše je příbuzný s kým a je hlavní hrdinka opravdu taková čestná, jak se jeví? O tom všem se může čtenář přesvědčit v této zajímavě psané knize.
Za mě jedna z nejlepší detektivek, které jsem četla .

Komentáře (0)

Přidat komentář