Recept na toho pravého! Je tohle to pravé řešení?

recenze

Recept na toho pravého (2023) 4 z 5 / bookbug_cz
Recept na toho pravého

Ach, ta Ruby! Myslím, že střelenější hlavní hrdinku jsem v knize dlouho nepotkala! A to mám načtenou celou Jo Watson!

Anotace mi u této knihy skoro nic neřekla. Víme prakticky jen to, že úvodním tématem je hrdinčino hledání štěstí, které započala docela trapným způsobem. Dala na radu horoskopu a rozhodla se denně hlásit do 10 soutěží o všelijaké kravinky, které vlastně v životě ani nepotřebuje. A tak se začnou dít různé komické situace.

Ruby je vlastně strašně fajn holka, která v osobním i profesním životě řeší nějaké ty nepříjemnosti. Rozejde se s Danielem - klukem, který se k ní nechoval zrovna s respektem, a do toho přijde o práci z důvodu nadbytečnosti v jedné eventové agentuře. Svůj stres začne řešit různými způsoby a účastnit se soutěží - to je jeden z těch nejdivnějších.

Jednoho dne se na ni přece jen uspěje štěstí a ona vyhraje romantickou večeři, kterou by ji měl uvařit profesionální kuchař přímo v její kuchyni. Což by bylo luxusní, kdyby nějakou kuchyň měla! Setkává se ale s Adamem, kterého její rozpustilost na první pohled zaujme. Její životní situace, absence jakéhokoliv romantického vztahu a především její talent udělat ze všeho totální zmatek, z knížky dělá skvělou humornou komedii.

Možná na první pohled jednoduchou romanťárnu oživují hned dvě těžší a dle mého názoru i zajímavá témata, která dokáží pořádně potrápit život. Stalking a zlo toxického vztahu jsou zde zakomponovány opravdu šikovně a nenásilně.

Komentáře (0)

Přidat komentář