První seznámení s autorkou

recenze

S láskou z Londýna (2023) 5 z 5 / bradovav
S láskou z Londýna

Obálka: 4*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 5*
@albatrosmedia #spoluprace

Hned na úvod této recenze se zastavím nad obálkou. Obálka mi nepřijde špatná. Vystihuje romantiku v knize obsaženou. Co mi ovšem vyloženě vadí je žlutá nálepka nalepená na obálce. Chápu, že jméno autorky láká čtenáře, ale mě vadí, že je kniha takto označena, poničena. Jak víme všichni, tato nálepka nepůjde dobře sundat a zanechá na knize lepkavou stopu, kterou u paperbacku neutřete. Samozřejmě je to něco, za co autorka nemůže, je to jen prosba do knižního ráje, ať nám to na ty knihy nelepí.

Pojďme se ale podívat na samotný obsah. Romantikou napěchovaný příběh zasazený do divadelního světa. Opera, balet, hlediště a záře reflektorů. Jak vypadá svět za oponou? Co vše musí zvládnout maskérka? Autorka bravurně zpracovala detaily, které se tohoto uměleckého prostředí týkají. Celou dobu jsem si říkala, sakra, jak ta Julie tohle všechno zná? Proto se mi moc líbí, že v závěru knihy autorka toto odhaluje a uvádí, jak se ke znalostem dostala. Nebudu nic prozrazovat, ale za mě je Julie autorkou, které záleží na autentičnosti jejího díla a dá si záležet na detailu vyprávění, aby tento fungoval jako celek.

Příběh jako takový nenese nic v romantickém světě nového. Ona potká jeho, přeskočí jiskra a zamilují se. Jenže tady to ona, konkrétně Matylda (ani francouzsky to nezní lépe), nemá snadné - je zasnoubená, navíc pan úžasňák je vedoucím IT oddělení, kterému ona ani za mák nerozumí.

Nebyl by to romantický příběh, kdyby k sobě cestu nenašli. Já musím přiznat, že mě hodně překvapil jeden z důvodů rozchodu hlavní hrdinky se snoubencem Felixem - buď jsem si seděla na vedení, nebo mě to vůbec nenapadlo.

V knize je obsažen také děj týkající se vztahu hlavní hrdinky s její rodinou. Kdy někdy stačí málo, abychom dění kolem nás začali vnímat jinak a uvědomili si, že chyba může být v nás a ne v našem okolí.

A to je přesně to, co mám na této knize ráda - servíruje nádhernou romantiku, překvapí a zároveň na něco upozorní.

Celkové hodnocení: 5* z 5*

P.S. Thank you @juliecaplinauthor for welcoming me to your fanclub


S láskou z Londýna S láskou z Londýna Jules Wake (p)

Tilly pracuje jako maskérka v londýnské opeře a v předvánočním období si užívá společné chvíle se snoubencem Felixem. Všechno ovšem změní její přešlap se zavirovaným e-mailem, který ji svede dohromady s novým ajťákem. Toho daleko ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář