Propast smrti – třetí případ pro Kate

recenze

Propast smrti (2021) 5 z 5 / Kizuizi
Propast smrti

Kate Marshallová a Tristan Harper se rozhodli, založit si detektivní kancelář. Zatím řešili jen menší případy, ale nyní se jim ozvala Bev Duncanová, která je žádá o vyšetření záhadného zmizení její dcery. Joanna zmizela před dvanácti lety; byla krátce vdaná a pracovala jako novinářka. Pár měsíců před záhadným zmizením publikovala článek, který vyvolal menší politický skandál. Byl tohle důvod pro to, aby zmizela?

Třetí díl ze série s Kate Marshallovou je tu, a já jsem se na něj opravdu hodně těšila. Nedávno jsem i dohnala resty a dočetla předchozí dva díly, aby mi nic neuteklo...

Jak jsem očekávala, Propast smrti je opět výborné čtení. Autor nás tentokrát vezme do velmi zajímavého prostředí – nejen že pocítíme rozdíly mezi chudší a bohatší čtvrtí, ale nahlédneme i do „zákulisí“ gay komunity. A samozřejmě nechybí ani hlavní postavy předešlých dílů série, tedy Kate a Tristan.

Necelých 370 stran napínavého čtení uteklo jako nic, a u překvapivého konce, ke kterému jsem dospěla opravdu brzo, jsem měla i malinkatý důvod k radosti - vyšla má teorie! Skvělé popisy, zajímavé prostředí, a také náhled do pachatelovy temné mysli - vše bylo perfektní. Drobné upozornění - tento díl obsahuje poměrně hodně postav, ale myslím si, že to by nikomu nemělo moc vadit.

Jak jsem již zmínila, zůstaly zachovány hlavní postavy, ale přece jen jsem si všimla jisté změny. Oproti předešlým dílům je tu mnohem méně probírán předchozí život Kate, také se tu méně řeší její problémy. Já jsem tuto změnu velmi uvítala, byla tak více prostoru pro příběh samotný.

Pokud jste předchozí díly nečetli, kniha se dá číst i samostatně, vše podstatné je zde shrnuto.

Já jsem tedy velmi spokojená, a doufám, že nás autor nenechá dlouho čekat na další díl.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář