Přečteno: To se může stát jen ve filmu

recenze

To se může stát jen ve filmu (2020) / knihomolka239
To se může stát jen ve filmu

O Holly Bourne už jste pravděpodobně slyšeli. Její knihy vydává nakladatelství #Booklab a překládá je skvělá Romana Bičíková. V současné době jich u nás vyšlo už pět - začalo to trilogií (Už jsem normální?!?, Je tohle láska? a Jsem holka, co s tím?), poté vyšla samostatná kniha Jsme všichni sněhové vločky? a nejnovějším českým překladem je To se může stát jen ve filmu, kterou bych vám chtěla představit dnes.

Doufala jsem, že se Booklabu podaří zachovat původní obálku, což se povedlo a já můžu jen chválit, protože je opravdu nádherná!

Audrey nechce lásku ani vidět. Vztah jejích rodičů se doslova rozsypal a její vlastní také nedopadl nejlépe. Nechce ale jen tak sedět doma, a tak si najde brigádu v kině, kde pracuje i Harry, začínající filmař. Harry je jeden z těch kluků, kteří dostanou každou dívku, kterou si vyberou. Jejich vztahy ale většinou končí po pár týdnech/měsících. Hezký, milý, ale nechce se moc vázat a radši si užívá. Harry se ale skutečně zamiluje do Audrey. A tentokrát to není jen další chvilková záležitost. Jejich vztah ale rozhodně není sluníčkový.

Jak už jsme u autorky zvyklí, knížka je skvěle napsaná, čte se skoro sama a děj ubíhá opravdu rychle. Nechybí ani trochu vážnější tématika - rozvod rodičů (především pak máma Audrey, která to nese opravdu špatně). Moc se mi líbila atmosféra - vše se týká kina a natáčení filmů, což je podle mě dost neobvyklé prostředí. Ze začátku jsem z toho byla trochu rozpačitá, ale ve výsledku mi to připadá jako super nápad a něco neobvyklého navíc.

Jestli mě něco překvapilo, byl to konec. Nebudu spoilerovat, ale upřímně ještě zlepšil můj názor na celou knihu. Příběh díky tomu nabyl na reálnosti a uvěřitelnosti.

To se může stát jen ve filmu bych doporučila všem čtenářům Holly Bourne i všem, kteří od ní ještě nic nečetli. Čeká vás parádní, čtivá kniha s originálním prostředím, skvělou atmosférou a ne úplně obvyklým koncem. Ke čtení si určitě připravte misku popcornu, protože na něj určitě dostanete chuť!

Hodnotím 90% a za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství #Booklab!

Komentáře (0)

Přidat komentář