Přečteno: Opravdové zločiny 2

recenze

Opravdové zločiny 2 (2022) 3 z 5 / knihomolka239
Opravdové zločiny 2

Druhý díl Opravdových zločinů je tu!
V knize tentokrát najdete 39 příběhů, což je o jeden méně než v té předchozí. Zato ale obsahuje čtyři rozhovory, což je zase o jeden více než minule.

Jak už jsem psala v recenzi na první díl, i tentorkát autorka zvolila především příběhy, které už jsme slyšeli v podcastu. Já některé neznala, ale zároveň nemám doposlouchané všechny podcasty, takže možná jsem je jen neslyšela. Čtení má ale narozdíl od poslechu trochu jinou atmosféru a osobně mě některé z nich zasáhly více právě v psané formě. U podcastu totiž většinou něco dělám a tak nevěnuji stoprocentní pozornost příběhu. Při čtení ale nic jiného nezvládám a případu se tak věnuji na sto procent.

Celá kniha je, stejně jako ta předchozí, laděna vážněji než podcast. Knížce chybí humor, který je velkou součástí podcastů a působí tak mnohem syrověji, protože vám autorka servíruje pouze jednotlivé případy, které nejsou ničím odlehčeny.

Ráda bych ale vyzdvihla rozhovory na konci knihy. Tentokrát se totiž jedná o příběhy z obou stran zákona. Máme tu Evu, která skončila ve vězení kvůli seznamce a Petra, který je na svobodě teprve pár měsíců. Nechybí ani předseda spolku Lighthouse, který pomáhá osobám ve výkonu trestu i po něm a poslední rozhovor poskytl detektiv Jan Štoček, který má na svědomí vyřešení mnoho případů včetně kauzy Ivana Roubala.

Kdybych měla knihu porovnat s prvním dílem, líbila se mi možná o kousek víc a to především díky zmíněným rozhovorům, které byly opravdu zajímavé.

Za zaslání reading copy děkuji Albatros Media a vy si do kalendáře poznačte datum 23. 8. 2022, kdy kniha oficiálně vychází

Komentáře (0)

Přidat komentář