Prašina 2 - Černý Merkurit

recenze

Černý merkurit (2019) 5 z 5 / Matouš752
Černý merkurit

Stručný obsah: Jirka a En jsou dva nejlepší kamarádi a prozkoumávají spolu nebezpečnou Prašinu bez elektřiny a plnou divných lidí. Oproti minulému dílu už s nimi není jejich kamarád Tonda, protože je zradil. Mnohdy půjde o život, ale vzájemně se o sebe postarají. A nakonec všechno dobře dopadne.

Vlastní hodnocení: Kniha se mi moc líbila, je napínavá. Jsou v ní veselé i smutné části a obsahuje hezké ilustrace. Tento druhý díl Prašiny navazuje na první díl. V knize byli občas i zranění, jednou i vážné ale vždy si s tím poradí. Stejně jako s problémy, které bych já sám určitě nevyřešil. Zároveň se mi líbí, jak je Prašina tajemná. Nefunguje tam internet, elektřina, ručičkové hodinky, GPS, telefon se ani nerozsvítí a to všechno jen kvůli jednomu stroji, o kterém už se dozvěděli v minulém díle. Mám rád detektivní, dobrodružné a napínavé příběhy a o tom všem přesně tato knížka je.


Černý merkurit Černý merkurit Vojtěch Matocha

Prašinu sevřel mráz, neobydlené ulice jsou zaváté sněhem. Od prvního dobrodružství Jirky a En uplynulo několik měsíců, přímo v tajemné čtvrti si vybudovali klubovnu zvanou Doupě a objevili prašinskou část Krchleby, ze které přichá... více


Komentáře (0)

Přidat komentář