Gump - Jsme dvojka

recenze

Gump: Jsme dvojka (2023) 5 z 5 / Matouš752
Gump: Jsme dvojka

Obsah: Kniha ve 12 kapitolách vypráví další příběhy psa Gumpa, které volně navazují na první díl knihy, která se jmenuje Gump - pes, který naučil lidi žít. Gump byl s Béďou dlouho šťastný, ale jednoho dne Béďa zemřel a začal se o něj starat Oříšek. Oříšek poznal, že i psi umí mluvit svýma očima a tak si spolu sedli a Gump mu vyprávěl celý svůj životní příběh. Nakonec sepsali celou knížku, kterou vydali a stali se slavnými. Gump jezdil pomáhat do nemocnic, do domovů pro seniory, do dětských domovů a na další místa, kde by Gump svou návštěvou mohl ostatním pomoci a nebo jim alespoň udělat radost. Jednou se Oříšek při návštěvách s Gumpem zamiloval do jedné vychovatelky a nakonec se jim narodilo dítě. V tomto díle se Gump opět setkal se svou sestřičkou, se kterou byl v popelnici, protože je tam předchozí majitel vyhodil. Gumpa mrzelo, že ji týrali a snažili se díky ní zbohatnout, protože všem říkali, že je to Gump a díky tomu vydělávali peníze. Oříšek jí za velmi předraženou cenu koupil. Nakonec byli všichni spolu.

Hodnocení: Tento i minulý díl této knihy se mi moc líbil, je to moje oblíbená knížka. Na začátku to ve mně vyvolávalo lehce smutné emoce kvůli smrti Gumpova páníčka. Ale zbytek knihy už byl jenom šťastný. Je mi líto, že tato knížka byla podle mě dost krátká, měla totiž jenom 100 stran i s obrázky. Kniha měla moc hezké barevné ilustrace. Také se mi líbilo, že na konci knihy byl popsán příběh každého zvířete vystupujícího v knize. Zaujalo mě, že Gump v realitě opravdu navštěvoval místa, kde by mohl někomu udělat radost. Jsem rád, že vyšel druhý díl a budu doufat, že vyjde i třetí. Také se těším, až tato kniha, bude v kinech, což bude na konci března tohoto roku.


Gump: Jsme dvojka Gump: Jsme dvojka Filip Rožek

Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projdou příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. Knížka pro všechny, kteří dokážou číst ze psích očí, ale i pro ty, k... více


Komentáře (0)

Přidat komentář