Pod štítem magie

recenze

Pod štítem magie (2023) 3 z 5 / strana394
Pod štítem magie

V první řadě moc děkuji nakladatelství Albatros za zaslání knihy.
IG: @strana394

Řekla bych, že tohle je čtení spíše pro mladší čtenáře. Hlavní hrdince je 17, tudíž by se to mohlo líbit lidem, kteří mají "náct". Tam já už bohužel nějaký ten rok nespadám a možná proto byl tohle ten kámen úrazu. I když jsem si v knížce našla pár věcí, které se mi líbily, podruhé se k ní už asi nevrátím a nad čtením druhého dílu se budu muset ještě zamyslet.

Děj pro mě byl bohužel dost předvídatelný, a dokonce jsem odhadla i zrádce (což se mi moc často nestává.) Magie v tomto světě mohla být zajímavá, kdyby byla ještě lépe vysvětlena a rozpracována. Také bych ocenila i podrobnější historii a charakteristiku jednotlivých království.

I když postavy jsou z královských rodin nikdo se nechová nijak namyšleně nebo nadřazeně. Hlavní hrdinka není žádná princezna, která by vysedávala s růžovýma šatičkama a sbírala kvítí. Umí se ohánět mečem, bojový umění ji není cizí. Je lidská, obětavá, chce chránit svoje lidi a ví co musí pro své království udělat. Hodně mě bavila postava Mari byla skvělá, byla to taková správňácká malá rošťácká holčina. Za romantickou linku jsem tady ráda, i když se spíš teprve rozbíhá.

Podtrženo sečteno tato nová YA fantasy mi bohužel tolik nesedla, to ale neznamená, že se vám líbit nemůže. Pokud třeba s YA fantasy teprve začínáte, tohle bude dobrý start pro vás. Příběhem vás bude provázet magie, boj o přežití, zrada, království, láska.

Hodnocení: 3,8/5


Pod štítem magie Pod štítem magie KayLynn Flanders

Jen ona může zachránit rozpadající se království. Fantasy pro fanoušky hitu Kouzla rodu Thornů. Hálendijské království prohrává válku na hranicích a proslýchá se, že brzy bude čelit ještě vražednější hrozbě. Princezna Jennesar... více


Komentáře (0)

Přidat komentář