Pád všech neřádů - dokončení fantasy duologie

recenze

Pád všech neřádů (2023) 3 z 5 / Kizuizi
Pád všech neřádů

Konec Krvavého měsíce se neúprosně blíží, ale bitva ještě není vybojována. Stále je ve hře několik účastníků, ještě nespadly všechny relikvie a celý Ilvernath čeká na svého vítěze. Poté, co se některým podařilo část kletby zničit, padly mágické hranice, do boje vstoupil nový hráč a boj o život se začíná přiostřovat...

První díl téhle duologie (My všichni neřádi) mě naprosto nadchnul, a to tak, že bych byla schopná jej vyhlásit knihou roku. Takže je vám asi jasné, že jsem byla natěšená a velmi zvědavá, jak tenhle krvavý boj dopadne.

Pád všech neřádů přesně navazuje tam, kde předchozí díl skončil, stejně tak si zachoval i styl vyprávění. Co mě však malinko zarazilo, bylo mnohé opakování předchozího děje. Ano, chápu, že pokračování nevyšlo hned, jenže pokud je to duologie nepředpokládám, že někdo bude číst pouze druhý díl. Ale říkala jsem si nevadí, trochu si to připomenu. Jenže mi přišlo, že právě kvůli tomu opakování, ztrácí začátek knihy na svižnosti a akčnosti, a čtenář se zde spíš dozvídá o niterních pocitech šampionů.

Naštěstí se ale akčnost vrátila, stejně tak krvavé boje o holý život, takže moje jiskřička naděje byla opět zažehnuta. Ovšem neměla moc šance "rozhořet se", protože se z příběhu začala stávat taková menší "love story" (Jako proč? Nemyslím si, že to bylo nutné...), stejně tak se mi nelíbil nepoměr mezi náročností zkoušek.

Ale nechci být jen negativní, to si kniha určitě nezaslouží, a co jsem koukala, stejně převládají nadšené reakce. Já tentokrát to nadšení nesdílím, to však neznamená, že bych tuto knihu zatracovala (ale prostě na první díl to zdaleka nemá).

Moc se mi líbil svět, nadšená jsem byla z čarotvůrců, z toho jak je zde využitá mágie. Dobře jsou zpracované postavy a některé momenty jsou vyloženě nechutné (ale skvělé). Děj je napínavý, boje jsou krvavé, hlavní hrdinové jsou silní a odhodlaní. A i když Pád všech neřádů úplně nenaplnil má očekávání musím přiznat, že jsem smutná, že už je konec.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Host

Komentáře (0)

Přidat komentář