Ozvěny minulosti

recenze

Šepot kouzel (2023) 5 z 5 / Kikina182
Šepot kouzel

Eira hraje v Čarodějné věži roli outsidera, neustále je srovnávána se svým bratrem a mučí ji vzpomínka na nehodu, při které zabila člověka. Všechno se však změní, když se rozhodne zúčastnit Turnaje pěti království. Nejenže získá pozvání na císařský dvůr, ale především v sobě objeví skrytý talent a sblíží se s elfím vyslancem. Vypadá to, že všechno bude už jen růžové, ale pak se začne ozývat minulost

Autorčin styl psaní mi absolutně sedl. Je svižný a neměla jsem nejmenší problém se do knihy začíst. Navíc nebyla v příběhu nouze o popisy, které byly napsány tak šikovně, že když jsem je četla, ani mi nepřišlo, že čtu nějakou popisnou pasáž. Až tak jsem se do příběhu dokázala vžít.

To, kam celá kniha směřuje, je trochu předvídatelné, ale plně to vynahrazuje zajímavé pojetí světa a magických schopností. Někomu by mohlo přijít, že právě tahle část je v příběhu trochu odbitá a chtělo by to víc popisů, ale to je zřejmě tím, že svět, ve kterém se kniha odehrává, autorka představila již v dřívějších knihách, které u nás bohužel nevyšly. Navíc jsem i tak svět a jeho fungování pochopila bez nejmenších problémů, takže za sebe nemám co namítnout.

Nechybí ani romantická linka, která by mohla být trochu výraznější, ale i tak jsem si ji moc užila a předpokládám, že se jí další díly budou věnovat mnohem více, na což se už moc těším.

Navíc má celá kniha úžasnou atmosféru, díky které jsem chtěla ve čtení neustále pokračovat dál a dál. Ani jsem si neuvědomila jak, a najednou jsem byla na konci.

I postavy za mě byly skvěle ztvárněné. Bez problému jsem se zorientovala v tom, kdo je kdo. Navíc byla většina z nich neskutečně sympatická, takže jsem neměla nejmenší problém se do nich vcítit.

Od knihy Čarodějka Šepot kouzel jsem měla opravdu vysoká očekávání a knížka je do puntíku splnila! Neskutečně jsem si její čtení užila a rozhodně můžu jen a jen doporučit. Už se moc těším na další díly a doufám, že časem u nás vyjdou i další autorčiny série.

Za poskytnutí reading copy děkuji projektu Humbook.

Komentáře (0)

Přidat komentář