Osudné svědectví – sedmý díl skvělé detektivní série

recenze

Osudné svědectví (2022) 5 z 5 / Kizuizi
Osudné svědectví

Erika Fosterová se přestěhovala, jenže ani to jí nezajistí volný den. Záhy se totiž ocitá na místě činu, kde najde brutálně zavražděnou ženu. Ta měla vlastní podcast a vypadá to, že nové díly měla věnovat velmi choulostivému tématu. Že by to byl motiv?

Chvilku jsme si počkali (a čekání bylo naštěstí zpříjemněno druhou autorovou sérií s Kate Marhall), ale hurá a sláva, sedmé pokračování s Erikou Fosterovou je tady! Nevím jak vy, ale já se moc těšila...

A jak jsem doufala, Osudové svědectví nezklamalo! Čtivé a svižné vyprávění nás hned vtáhne do děje a vlastně není ani čas přemýšlet nad tím, jestli si něco pamatujeme z minulých dílů. A kdyby náhodou někdo nějaký důležitý detail zapomněl, vše je zde s citem připomenuto.

Tento díl nás opět zavádí do Londýna, a ani tentokrát nás neochudí o známé postavy z policejního okrsku, ale pozor! Čeká tu i jedno velmi zajímavé překvapení v podobě osoby z Eričiny minulosti. A abych nezapomněla – pro milovníky koček tu je připraven taky jeden mazlíček a moc mu chutná Májka...

Krátké kapitoly, svižný děj, nejedno šokující zjištění a dokonce i boj o holý život. To vše je ukryté na stránkách tohoto nejnovějšího dílu, který jen čeká, až se do něj začtete. A já se ještě musím přiznat že obdivuji, jak si Robert Bryndza neustále drží laťku vysoko; vlastně ještě ani jedna kniha této (ani té druhé) série mě nezklamala!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář