Oko - osmý díl série s Martinem Servazem

recenze

Oko (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Oko

Morbus Delacroix je režisér horových snímků, který je momentálně na odpočinku. Jeho tvorba v lidech vzbuzuje hrůzu a odpor, ale i tak má své věrné a nadšené fanoušky. A právě k jeho dílům se oklikou dostává i Martin Servaz, jen to vypadá, že zrovna on mezi ty fanoušky patřit nebude...

Bernard Minier patří mezi mé oblíbené spisovatele, a i když se mi sem tam netrefí "do noty", stejně si jeho knihy nemohu odepřít. A anotace Oka zní naprosto báječně!

Oko je, stejně jako předešlé díly ze série, taková menší bichlička, ale to mi nezabránilo v tom, abych jí přečetla za jeden den. Takže ano, je to velmi čtivé a ještě k tomu to má naprosto úžasný hororový nádech. U téhle série je dobré připravit se na to, že to není zrovna procházka růžovou zahradou a že autor dost často sáhne i po nějaké brutalitce či nechutnosti. Ani zde se tomu není možné vyhnout, a tak rovnou varuji všechny, kteří neradi krvavé detaily.

Celý příběh se točí okolo tvorby hororových filmů a už od prvních stránek je jasné, že tu bude skryto i nějaké děsivé a temné tajemství. Část knihy jsem byla naprosto nadšena - zajímavý příběh, výborná atmosféra... jenže pak se v jednu chvíli něco stalo a mé nadšení lehce opadlo. Děj mi přišel zbytečně natažený, takový mírně divoký a přiznám se, že jsem moc nepochopila konec. Dospěla jsem k závěru, že to prostě bude asi "lákačka" na další díl.

Ta kritika mě samotnou trochu mrzí, protože začátek byl opravdu výborný a vážně se mi líbila ta atmosféra, svižný děj, napínavý a místy velmi překvapivý (řekla bych i dost šokující). Ale počkejme si, třeba se vše vysvětlí. Na pokračování jsem už teď velmi zvědavá, protože po takovém závěru... no kdo by nebyl!

P.S.: Já osobně byla i velmi překvapena, když jsem v knize "potkala" komisaře Sharko, což je vyšetřovatel z knih F. Thillieze. Po troše brouzdání na netu jsem zjistila, že se pánové dohodli o této "výměně", takže jsem zvědavá, kde na mne pak vykoukne Servaz :)

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Albatros Media (XYZ)

Komentáře (0)

Přidat komentář