Odvrátili se kvůli jejím špatnostem

recenze

Sleduji tě (2021) 5 z 5 / Jack333
Sleduji tě

Cítí se být sama, a přesto sama není. Snaží se naplno žít, ale není jí to naprosto umožněno, protože ji ohrožují vztahy z minulosti, které si ale myslela, že jsou dávno bez větších problémů vyřešeny. A pak zmizí muž jejího srdce…

Marnie Loganová nechápe, co se kolem ní děje. Daniel se snažil zmapovat její minulost, setkávat se s lidmi, které znala a jež dneska cítí určitou zahořklost při poslechu jména Marnie, a pak jako by se svět po něm slehl. Policie váhá s pátráním, protože se dozví anamnézu, která přisuzuje hrdince nadále dvojí rozervanou duši. Kdo je ten Malcolm? A žije, ožívá, nebo již není?

Sedmý příběh s psychologem Joem O’Loughlinem nezklamal a nechápu, jak to autor dělá, že pořád má nevyčerpanou studnici nápadů, co s osudy svých postav učiní. Pravdou je, že pro tentokrát je blízký svět kolem psychologa dost osekaný, za to ale více se ponoříme do myšlenek a života Marnie a těch nejbližších. A že je to dost napínavé, o tom žádná pře. Není moc chvilek, kdy se budete nudit – mnohé emoce budete zažívat i na sobě.

Pokud jste nečetli některou z předchozích knih, vůbec to nevadí. Příběh má uzavřenou linku, která trochu naznačuje možnou budoucnost dalšího dílu. Největší jízda nastává někdy kolem poloviny knihy, od kdy vám nedá šanci vydechnout. Zároveň mi ale přijde, že závěr je zbytečně uspěchaný, zasloužil by si více místa – i na úkor některých jiných bezvýznamnějších pasáží. Ale dávejte si opravdu velký pozor, jestli i ve vaší blízkosti není někdo, kdo vaše kroky vede a nejste to vy sami.

*
Pod ní zarachotí v zámku klíč a otevřou se dveře, změní se tlak. Nejsou to její dveře…ani Zoeiny…Marnie se plazí po stropě a nahlédne dolů dírou na žebřík. Pod ním projde stín. Něco těžkého dopadne na stůl. Někdo otočí kohoutkem. Ozve se zaskřípání pumpičky na mýdlo. Zvuk mytí rukou.
V hlavě se jí rozkřičí hlas. Uteč! Kam? Prostě uteč! Její mobil se jí zarývá do boku. Překulí se na záda a roztřesenýma rukama ho vytáhne. Joe O’Loughlin jí poslal zprávu. Nepřečte si ji.
*

Komentáře (0)

Přidat komentář