Odvoz pro Sáru - psychothriller

recenze

Odvoz pro Sáru (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Odvoz pro Sáru

Jsou dvě, jedna je Sára, druhá Sarah. Setkají se v noci v baru a každá si zavolá si taxi. Jenže jen jedna z nich je druhý den ráno živá a ještě ke všemu je na úplně jiném konci města, než by měla být. Neměla se tedy stát obětí vraha právě ona?

Nenápadná kniha, která není moc vidět a mne svou nalákala anotací. Je pravda, že tyhle knihy začínám vždy číst velmi opatrně, trochu se totiž bojím, co z toho vlastně nakonec bude.

Řekla bych, že Odvoz pro Sáru je celkem originální příběh s hodně zajímavou zápletkou. Autorka mě dokázala do příběhu vtáhnout už po pár prvních stránkách, takže jsem tenhle kousek, i přes menší výhrady, doslova slupla na posezení.

Dvě hlavní postavy, obě studentky, i když je tu jistý věkový rozdíl. Jedna je dcerou indických přistěhovalců a při studiu si musí přivydělávat, druhá má bohaté rodiče, kteří jí umožní mít vše na co si vzpomene. Zemře sice jen jedna z nich, ale silně to poznamená i život té druhé.

Příběh je rozdělen na dvě vypravěčské linky, každá z pohledu jedné Sáry. Dozvídáme se tak nejen současné dění, ale i to, co všechno onomu osudnému večeru předcházelo. Děj je svižný, napínavý, konec překvapivý. Narazíme tu i na velmi vážná témata, jako jsou závislosti, násilí či vydírání.

Knihu hodnotím pozitivně, jen jsem měla strašně velký problém u obou hlavních postav - obě mi byly neskutečně nesympatické. Netuším, zda to byl záměr, nebo jestli jsem jediná, kdo to tak vnímá, ale občas jsem je vyloženě nesnášela.

Odvoz pro Sáru určitě stojí za pozornost, a i když se může stát, že vám hlavní postavy k srdci moc nepřirostou, příběh se vám jistě bude líbit.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis )

Komentáře (0)

Přidat komentář