Odporné vraždy v prostředí krásné Šumavy

recenze

Sagittarius (2023) 5 z 5 / cornetka
Sagittarius

Děj nás zavádí do okolí šumavského Špičáku, kde je nalezeno tělo mrtvé ženy. Je to dost děsivý nález, protože visí hlavou dolů a je probodnuto devíti šípy. Jako na schvál je u místní policie přítomný pouze Ondra Bek, mladý vyšetřovatel, který ještě nemá tolik zkušeností. On sám je nervózní z toho, jaký případ má vyšetřovat. Shodou náhod je v okolí na dovolené jeho strýc Martin Horn, kapacita u pražské kriminálky, kterého Ondra hned navštíví. A jelikož je vyšetřovatel tělem i duší, případu se ujímá. Při vyšetřování narazí jeho kolegyně Barbora Bachová na informaci, že devět šípů může být nějaký symbol a že je tedy možné, že mají před sebou případ sériového vraha. Dokonce možná nějakého náboženského fanatika, protože symbolika je provázána se sv. Šebestiánem. Roztáčí se tedy kolotoč vyšetřování, během kterého je bohužel nalezeno další tělo ženy. O to víc všichni na případu makají, protože nic takového rozhodně už znovu vidět nechtějí.

Hned na začátku musím ocenit prostředí Šumavy, kde se děj odehrával, především okolí Špičáku, kde to mnoho z nás zná.

Všichni vyšetřovatele byli moc fain, navzájem se doplňovali a dokázali spolupracovat - i přesto, že mezi stávající tým vstoupili noví vyšetřovatelé. Nikdo si na nic nehrál a všichni měli stejný cíl - co nejdřív najít a chytit vraha, aby už nedocházelo k dalším vraždám - ty teda byly dost věrohodně popsané.

Autor zvolil krátké kapitoly, které byli za mě vhodná volba. Pěkně na sebe navazovali a zároveň jsem měla neustále přehled, co se děje. Mě osobně sedl i styl psaní.

Děj měl spád a rychle utíkal, žádné zbytečné vyprávění mimo děj nečekejte. Kniha je čtivá a bavila mě od začátku do konce. Za mě na české poměry velmi povedené krimi. Je to moje první setkání s autorem a rozhodně ne poslední.


Sagittarius Sagittarius Václav Křivanec

Na šumavském Špičáku je dvojicí studentů nalezena mrtvola mladé ženy. Nahá oběť visela zavěšená za nohy na stromě a v jejím těle nalezli přivolaní policisté devět šípů. To, že jde s největší pravděpodobností o rituální vraždu, dok... více


Komentáře (0)

Přidat komentář