Odhalená tajemství

recenze

V bouři (2020) 5 z 5 / Kikina182
V bouři

Lexi měla jediný úkol. Udělat návrhy pro přestavbu Dunmor Castle na hotel. Jenže všechno se zkomplikovalo, když zjistila, že v městečku kdysi žila se svou matkou. Od té doby se snaží přijít na to, co se s ní stalo. Vypadá to totiž, že s ní nikdo nejedná na rovinu a někdo jí dokonce usiluje o život. A aby toho nebylo málo, bojí se, že se začíná zamilovávat do největšího konkurenta svého šéfa, Graysona, který nemá o vztahy zájem.

Stejně jako první díl Stopy minulosti je i kniha V bouři napsaná v er-formě. Popisuje události skrz hlavní hrdiny, Lexie a Graysona, a zachycuje jak obecné události kolem nich, tak jejich nejniternější myšlenky a pocity. Větší prostor v knize sice dostává Lexie, ale i události z pohledu Graysona zabírají velkou část knihy. Jeho role je tak větší než v předchozí knize.

Opět jsem se do knihy okamžitě začetla. Kathryn Taylor má skvěle vyvážený každý aspekt své knihy. Ať už se jedná o popisy, dialogy nebo vnitřní stavy postav, každá část je v perfektním poměru k těm ostatním. Díky tomu příběh hladce plyne a zároveň dodává všechny potřebné informace.

Stejně jako v minulém díle mě však iritovala jedna věc, kterou má na svědomí překlad. Postavy říkaly „okay“ místo „dobře“. Opět mě to docela bilo do očí. Je pravdou, že se to v knize už nevyskytovala tolikrát, ale pořád mě to dokázalo na chvíli vyrušit z příběhu, což mě mrzí.

Samotný příběh mě neskutečně překvapil. Líbil se mi už první díl, ale působil na mě trochu uměle, jelikož se tam kupila jedna záhada za druhou a všechno to vypadalo jako příliš velká náhoda a tedy nereálně. Ale druhý díl naopak poskytl odpovědi, kdy se všechno vyjasnilo. Samozřejmě postupně s dávkou napětí, a nejen že rozuzlení všech zápletek bylo skutečně překvapivé, ale zároveň do sebe zapadlo všechno, co mi v prvním díle nedávalo příliš smysl.

Celkově je to opravdu příjemný příběh plný akce a napínavých zvratů, ve kterém nechybí kromě záhadnosti také romantika. Podle mě autorka tentokrát skvěle vyvážila i příběh a napsala ho zkrátka tak, že bylo těžké se od něj odtrhnout.

V podstatě všechny postavy jsou už známé z předchozího dílu a tak se jim autorka tolik nevěnuje. Neznamená to však, že by na ně úplně zanevřela. Naopak prohlubuje všechny ty znalosti o nich z prvního dílu, ukazuje jejich další stránky a zaznamenává to, jak se během celého příběhu změnily. A to jak v případě hlavních postav, tak i v případě vedlejších.

Pokud jste četli první díl a nejste si jistí, jestli jít do druhého, tak já bych doporučila ho zkusit. Osobně se mi líbil mnohem víc, než ten první. Byl napínavější, překvapivější a celkově zajímavější a reálnější. A pokud jste sérii ještě nezkusili, ale zaujala vás, tak určitě moc doporučuji, ale nejlépe přečíst obě knížky hned za sebou, protože se tak perfektně doplňují, že z toho tak budete mít pravděpodobně větší požitek.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství MOBA.


V bouři V bouři Kathryn Taylor

Může Lexie Cavendishová, mladá designérka, která se ujala renovace honosného sídla Dunmor Castle, Graysonovi, synovi majitele domu, opravdu věřit? Navzdory všem pochybnostem se totiž do pohledného Ira vášnivě zamilovala. A přesto ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář