Obyčejné lhářky – psychologický román

recenze

Obyčejné lhářky (2021) 4 z 5 / Kizuizi
Obyčejné lhářky

Emma Wilsonová a Lucie Andrewsová žijí tak odlišné životy, že by se za normálních okolností nikdy nemohly potkat. Emma je krásná, bohatá, nechodí do práce a její „umění“ spočívá v tom, že je vždy okouzlující doprovodem nebo excelentní hostitelkou pro pracovní jednání svého manžela. Naopak Lucie je vdova s malým synkem a hromadou nezaplacených faktur, která se probíjí životem den za dnem a chvílemi neví jak dál. Každá z nich má však jednu neřest, kvůli které se jednoho sobotního dne sejdou při výkonu veřejně prospěšných prací...

Psychologický román Obyčejné lhářky mě upoutal obálkou, ale přiznám se, že jsem se trochu bála, co mě vlastně čeká. Ale tohle jsem nečekala...

350 stran tohoto emocemi nabitého příběhu se mnou malinko zamávalo, a i já se musím přiznat, že jsem chvilkama měla slzy v očích. Román plný mezilidských vztahů a také rozporů nám jasně ukazuje, jak se nevyplácí lhát, a že každá lež, dřív nebo později, vyjde najevo.

Příběh vypráví naše hlavní hrdinky Emma a Lucie, a jejich pohledy se tu pravidelně střídají. Máme tak možnost nahlednout do jejich rozdílných životů, pochopit co každou z nich trápí, a co všechno vlastně vedlo k jejich unáhleným činům. Jejich seznámení, při výkonu veřejně prospěšných prací, otvírá pro obě dvě novou kapitolu jejich života. Nejen že najdou novou přítelkyni, ale také člověka, kterému se mohou svěřit, nemusejí mu lhát, a hlavně je tu konečně někdo, kdo jim otevře oči.

Obyčejné lhářky je skvělý román, který bych doporučila hlavně ženám. Je plný lásky i nenávisti, přátelství, složitých rodinných vztahů, ale také velmi dojemných okamžiků, které nenechají chladným žádného čtenáře. Jak jsem se ze začátku „bála“, že nevím co mě čeká, jsem velmi ráda za tento výběr, a knihu mohu rozhodně doporučit.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Komentáře (0)

Přidat komentář