Obrázkový průvodce světem čaje pro začátečníky

recenze

Čaj (2007) 4 z 5 / jirijanovotny
Čaj

Čaj – obrázkový průvodce světem čaje pro začátečníky. Takto by mohl znít název, pokud by měl vystihnout podstatu knihy. Čaje a nečaje abych byl přesný. Kniha pojednává nejen o čaji, ale také o dalších bylinách, či nečajových směsích, například o zázvoru, kopřivě, či ibišku. Kniha si nehraje na nějakou kdoví jak odbornou knihu pro čajové experty. Je tím, čím je, populárně naučnou publikací pro širokou veřejnost. Jejím cílem je provést základní seznámení čtenáře s čajem a uvést jej do čajového světa.

Pozornost kniha také obrací k čajovému obřadu. Pro základní seznámení s obřadem a jeho prováděním tato kniha více než stačí. Pro zájemce o tento obřad bych však doporučil volbu jiné knihy. Dále kniha seznámí čtenáře také s tím, jak se čaj pije jinde ve světě, například v Maroku, Rusku, či Indii.

Na co autorka nezapomíná je vyjmenování přísad do čaje, od sladidel a mléka až po něco ostřejšího a dále také uvádí potřeby pro přípravu čaje. Vše opět doplněno rozsáhlou fotogalerií.



Přínosy knihy:
Vhodná pro začátečníky
Seznamuje se základy čajové terminologie
Je to obrázkový průvodce světem čaje


Čaj Čaj Viola von Wachendorf

Publikace sleduje původ a tisíciletou historii čaje a uvádí informace o jeho pěstování a rozšíření po celém světě. Poskytuje užitečné a zajímavé informace o jeho pěstování a sklizni, zpracování a třídění. Seznamuje s nejslavněj... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

Skala317
15.06.2020

Ďakujem za tip na túto knihu. Nevedel som, že vôbec vyšla. Kníh o čaji nie je nikdy dosť.