O plnění snu a zablácených holínkách

recenze

Domov pro tělo i duši (2018) / RenataP
Domov pro tělo i duši

Domov pro tělo i duši je částečně stavební deník, pocitovník a také inspiračník. Zachytil mě drápkem zájmu zrovna ve chvíli, kdy se mi plnil sen a musím říci, že jsem si v tu chvíli moc ráda přečetla, že všechna bolest, zklamávání, slzy a kdoví co ještě bolestivého, bylo součástí a nyní se můžu ohlédnout a právě za tohle se ocenit.
A že i splněný sen bolí, protože je třeba si na něj zvyknout.
A že také někdy vypadá jinak, než jsme si ho vysnili.

A že život přináší přesně ty souvislosti, které potřebujeme a každé nás posouvají dál.

Kombinace úžasných fotografií prvotřídní kvality nás zavádí přímo do života autorky a dává nahlédnout do různých fází stavby domu. Do tvořivého života, pod ženskou ruku, která tvoří domov a jejíž hlavní role přijde až ve chvíli, kdy se dům začne rýsovat. A tehdy mě kniha skutečně chytla.
Když už bylo možné si představit to, o co se snažíme, když už jsou hotovy základy, když už víte, že nemůžete uhnout.

S radostí jsem potom hltala každičké slovo, prohlížela obrázky a hladila svou duši krásnými tvořivými nápady na jednotlivé měsíce. Představovala si autorku, jak v holínkách brodí bahno u domu, uklízí, pláče zoufalstvím nad špatně odvedenou prací, nad milionem dalších věcí a následně udělá třeba pampeliškový med, aby se nezbláznila. A potom zase jde a pláče štěstím, protože chtě nechtě, sny se jednoho dne splnit mohou.
A pak je dobré vědět, že teprve potom začíná ta nejtěžší práce. A že potřebujeme čas na to, abychom si na nový domov pro tělo nebo duši, zvykli.

Kniha o plnění snu - nejen stavbě domu, ale lze ji aplikovat na úplně cokoliv.
Renata Petříčková

Komentáře (0)

Přidat komentář