Nový začátek

recenze

Už nikdy mě nespatříš (2023) 3 z 5 / Kikina182
Už nikdy mě nespatříš

Poté, co se Bettyin manžel vrátí z války psychicky na dně, žije neustále pod dohledem své tchýně, která ji nenávidí. Když jí pošle během zuřící bouře ven, pozná skutečnou míru její nenávisti - byla by ráda, kdyby skončila mrtvá. A tak se Betty rozhodně odejít a začít nový život, zanechajíc za sebou všechny, které znala v domnění, že je mrtvá. Otevře se tak před ní svět plný dobrodružství, ale také nebezpečí.

Lesley Pearse píše skvěle. Díky svému psaní dokáže vtáhnout do příběhu hned na první stránce. Její příběh je dynamický, ale zároveň dostatečně popisný, takže není nejmenší problém se prostřednictvím knihy ocitnout přímo ve středu dění.

První polovina knihy se mi moc líbila. Zápletka byla dobře promyšlená a zajímavá, takže jsem se od příběhu nemohla odtrhnout. Jenže pak to začalo jít z kopce.

Lesley Pearse do příběhu přidala nadpřirozenou složku, což za mě nebyl příliš dobrý tah. Normálně bych byla z nadpřirozena v knize, kde bych ho nečekala, nadšená, ale k tomuhle příběhu se to vůbec nehodilo. Hlavně v něm nemělo ani žádné opodstatnění, zkrátka tady tahle zápletka byla a působila tu jako pěst na oko.

Ze všeho nejvíc mi však vadilo, že se zhruba v polovině knihy děj zacyklil. Ten krásný a zajímavý příběh najednou skončil a v podstatě začal rámcově od znova a tak to pokračovalo až dokonce. U druhé půlky knihy jsem se v důsledku nudila a přišla mi naprosto zbytečná. Možná s výjimkou konce, který měl něco do sebe, ale nemusela k němu podle mě vést taková zbytečná oklika.

Postavy jsou dobře vykreslené po vnější i vnitřní stránce. Všechny jsou komplexními osobnostmi, které mají hodně vrstev, ale i tak si čtenář bez problému udělá v momentě, kdy se daná postava v knize objeví, obrázek o tom, zda je sympatická nebo ne, a jaká bude její role. Zda něco přinese nebo bude škodit.

Už nikdy mě nespatříš je jedna ze slabších knih Lesley Pearse. Není špatná, ale bohužel mi přijde průměrná. U autorky jsem zvyklá na mnohem kvalitnější knihy a tohle pro mě bylo v porovnání s jejími dalšími díly bohužel zklamání. Ale jako oddechovka na dlouhé líné odpoledne by podle mě mohla zaujmout.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství MOBA.


Už nikdy mě nespatříš Už nikdy mě nespatříš Lesley Pearse

Když se Bettyin muž vrátí z války v zuboženém stavu a psychicky na dně, Betty pochopí, že její manželství skončilo. Stěhování k jeho kruté matce ničemu nepomůže. Jestli chce Betty přežít, musí okamžitě zmizet. Využije tedy příleži... více


Komentáře (0)

Přidat komentář