Noční směna - hororové povídky

recenze

Noční směna (20 povídek) (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Noční směna (20 povídek)

Dvacet temných povídek, které vám prostě nedají spát...

Vím, že se nejspíš budu opakovat, ale prostě nemám moc ráda povídky. Mám totiž pocit, že než se stihnu “rozkoukat a začíst, hned je konec. Ovšem Stephen King dokáže napsat poutavý příběh asi i na půl strany, takže zrovna do jeho povídek se pouštím velmi ráda.

Noční směna je opět velká parádička a její nejnovější vydání je ještě zpestřeno o ilustrace od Murina Wolfa, které jsou nejen skvělé, ale i knize dodávají správný šmrnc.
Povídky jsou různě dlouhé, ale všechny jsou temné (i když některé víc), mrazivé a musím říct, že z těch dvaceti bych jen u jedné řekla, že mi nesedla. Ovšem kdybych naopak měla vybrat jednu, která se mi líbila nejvíc, asi bych měla menší problém.

Já jsem Noční směnu četla poprvé a stále mě nepřestává udivovat, jak autor dokáže jen v pár větách vzbudit pocit sklíčenosti, mrazení a taky pocitu, že se musíte jít podívat třeba do skříně, jestli tam prostě “něco nesedí a nečeká na vás. Stejně tak mám pocit, že bych nejspíš autora nikdy nepožádala o kontakt na nějakou firmu, která dělá “očistné či odvykací kůry. Dokonce mě chvilkově přešla i chuť na kukuřici, a jsem ráda, že nevyužívám služeb prádelny. (Ano, ti co četli jistě vědí, na co narážím.)

Knihy od Stephena Kinga neztratí na atraktivnosti jistě nikdy, takže pokud se chcete trochu bát, chvilku se ohlížet přes rameno, ale hlavně si užít perfektní čtení, rozhodně Vám tuhle sbírku povídek mohu doporučit. Já možná teď ještě radši zkontroluju tu skříň...

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Beta

Komentáře (0)

Přidat komentář