Noční ptáčata

recenze

Noční ptáčata (2024) 3 z 5 / vendy6619
Noční ptáčata

Za knihu chci v první řadě moc poděkovat Humbook blogerum a skvělé Markétě.

V příběhu se dostáváme k Matilde. Není jediná, která má výjimečné schopnosti. Stejně jako další Noční ptáčata, ale zjišťuje, že se za tím skrývá daleko víc než si uvědomuje. Nástrahy však jsou všude. A musí konat! Pro záchranu jejího světa i přátel.

Tahle kniha je ten typ na který se po anotaci hrozně těšíte! Jenže pokud se dostanete k samotnému příběhu já jsem mírně zklamaná. Mám pocit, že jsem čekala daleko víc než jsem dostala. Samozřejmě anotace slibuje kouzla, nástrahy a tajemství. A to dostanete, ale jakým způsobem.
V prvních částech jsem byla ztracená. Přišlo mi, že je tam moc postav, moc příběhů a všechno se kombinuje dohromady a to mě prostě mátlo.
Co se týká čtivosti nemám co vytknout. Stránky mizely před očima a kapitoly rychle utíkaly.
Ale je to jako na houpačce. Jednou skoro nedýchate v tom množství akce co tam děje a na druhé straně další kapitoly, které vůbec neutíkají. A to je asi to co mě mrzí!
Kdyby v příběhu bylo zhruba o 50-100 stránek méně omáčky tak myslím, že tenhle příběh má daleko větší přesah.
K postavám si člověk může vybudovat vztah pokud se v nich zorientuje. Mě se osobně líbila nejvíc postava Æsy, která mi sedla charakterem nejvíce.

Nicméně to nic nemění na tom, že mám pocit, že jsem tenhle příběh četla věky. Magie ptáčat je tam skvěle vyobrazena! Stejně jako první polovina knihy. Druhá už se mi tolik nelíbila. A skvělý a akční konec to také bohužel nedokázal napravit.

Co musím zmínit je neuvěřitelná obálka od královny obálek Adela Stopka.

Trochu jsem čekala, že dostaneme více nějak všeho!
Což nic nemění na tom, že pokud mate rádi intriky, souboje a kouzlo 20. let tohle bude přesně pro vás!

Komentáře (0)

Přidat komentář