Haravní spolek a Blue

recenze

Havraní spolek (2024) 4 z 5 / vendy6619
Havraní spolek

Moc děkuji za zaslání Humbooku a skvělé Markétě. Chvílemi jsem byla opravdu zmatená, ale pokud člověk přečte víc jak 150 stran tenhle příběh se opravdu zamiluje.

Dostáváme se do světa rodiny jasnovidců a Blue, které matka vtloukla do hlavy už od dětství, že nesmí políbit svoji pravou lásku. Jenže ve chvíli kdy se objeví pohledný Gansey jde všechno logické myšlení stranou… stejně jako realita. A začínají se dít opravdu podivné věci.

Musím uznat, že ač má knížka víc jak 400 stránek tak se čte opravdu skvěle, stránky ubíhají pod rukama a svět, který autorka zde vyobrazila je opravdu úžasně barevný a zároveň temný. Líbilo se mi prostředí jasnovidců a celkově celé magie, který zde v knížce máme.
Postavy havraních kluků se mi moc líbili a trošku mi to svým způsobem připomínalo dobu Pobertů v Harrym Potterovi.
Už od začátku jsme vlastně vhození do úvodu, který autorka vykresluje skvěle a to nás vlastně přivádí k celému příběhu, který je ovšem rozdělený na čtyři další knihy a už jen ta první je vážně napínavá.

Co se mi upřímě moc nelíbilo je občas povaha hlavní hrdinky Blue, která se podle mně chovala občas to logicky a mám pocit, že její chování nebylo úplně v pohodě, ale to je pouze můj subjektivní názor.
Stejně tak si myslím, že kdyby se vynechalo pár částí tak je knížka možná i rychlejší a má svižnější tempo.

Konec mě velice překvapil stejně tak jako pár dalších událostí, které se v knize dějí a které jsem rozhodně nečekala.

I přes tyto drobné mínusy hodnotím knihu velice pozitivně, protože se mi líbilo spojení magie, tajemná, duchovna a jasnovidectví.

Rozhodně doporučuji všem, kteří mají rádi právě zmíněné linky v knize a já už se moc těším na další díl.

Pokud máte chuť se vydat do světa, kde žádné tajemství není skryté tohle rozhodně doporučuji. A mějte oči na stopkách, protože nic není tak jak se zdá.


Havraní spolek Havraní spolek Maggie Stiefvater

Když se narodíte do rodiny jasnovidců, nese to řadu výhod i zdrcujících břemen. Své o tom ví i šestnáctiletá Blue Sargentová – odmala jí totiž vtloukali do hlavy, že až jednou políbí svou pravou lásku, její vyvolený zemře. A tak s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář