Havraní spolek přehled

Havraní spolek
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535102/bmid_havrani-spolek-660297ba8173e.jpg 4 380 380

Když se narodíte do rodiny jasnovidců, nese to řadu výhod i zdrcujících břemen. Své o tom ví i šestnáctiletá Blue Sargentová – odmala jí totiž vtloukali do hlavy, že až jednou políbí svou pravou lásku, její vyvolený zemře. A tak se Blue klukům radši vyhýbá. Jenže pak se objeví havraní kluci, čtyři studenti elitní školy, které vede přitažlivý Gansey. Hrozba smrtícího polibku je najednou mnohem reálnější. Společně navíc řeší záhadu pohřbeného krále a světy živých i mrtvých se začínají zlověstně prolínat.... celý text

Romány Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Raven Boys , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Havraní spolek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (95)

Lutzinka
včera 3 z 5

Humbook tip? Tohle?
Za mě je to naprosto průměrná young adult kniha.

Styl psaní mi moc nevyhovoval, chvílemi není jasné kdo říká co a překlad s množstvím překlepů taky moc dojem nevylepšuje.

Chválím ale postavy havraních kluků, ty se mi líbily. Jejich přátelství a charaktery mi přišly dobře vykreslené. Má to chvílemi atmosféru a zajímavý děj.
Celkově to špatné určitě není, ale znovu bych to číst nechtěla.

Book_adam_73
19.06.2024

Havraní spolek
Toto je kniha, která má nádhernou atmosféru. Dlouho jsem nečetl něco, co by mě takhle vtáhlo do děje díky nádhernému prostředí. Jelikož je příběh zasazen do našeho světa je i uvěřitelný a ačkoli jsou tam magické prvky tak byste věřili, že se to v našem světě odehrává. Ta magie tam není na sílu natlačená, naopak pomalu roste jak se o ní dozvídáme víc a víc informací.
Po jazykové stránce je knížka taková rozporuplná. Na jednu stranu si krásně hraje se slovy a působí magicky na druhou stranu ten překlad je problematický v tom, že se do něj těžko dostává a těžko se do něj začte.
V postavách jsem měl na začátku bordel ale pak jsem se s nimi zžil a pak to bylo dobré. Romantika mi vyhovovala. Nebyla nacpaná na sílu a dávala smysl.
Celkově knohu můžu doporučit. Samotné označení humbooktipu bych ji nedal ale své oddané fanoušky věřím že si najde. Navíc má knížka nádhernou ořízku

Za reading copy děkuju @humbook_blogeri a za finalní verzi knihy @albatrosmedia #spoluprace


Veruza
11.06.2024 3 z 5

Na tu to knihu jsem se docela těšila a nejen kvůli krásné ořízce ale docela mě zklamala. Na začátku se nedělo skoro nic zajímavého ale tak na 100.stránce se už to začalo rozjíždět a začalo to být zajímavé. A ani mi moc nevyhovoval styl psaní . Ale už se nemůžu dočkat na další díl protože skončilo to docela napínavě a já musím zjistit co se bude dít dál.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Havraní spolek v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených500x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených43x
v Knihotéce268x
v Chystám se číst520x
v Chci si koupit132x
v dalších seznamech11x