Osudný polibek přehled

Osudný polibek
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215721/mid_havrani-bratrstvo-osudny-polibek-syU-215721.jpg 4 437 437

Šestnáctiletá Lila se narodila do rodiny senzibilů a jasnovidců. Ve svém osudu má napsáno, že až políbí svou pravou lásku, dotyčný zemře. Lila se proto rozhodne, že nikdy nikoho líbat nebude. Kluci ji nezajímají a hlavně ne ti z Havraního bratrstva, party bohatých studentů místní elitní školy. S těmi jsou jenom potíže. Jenže když ve své první jasnovidné vizi spatří Ganseyho, vůdce Havraního bratrstva, který má během příštího roku zemřít, nedokáže ho vyhnat z hlavy. Když se s ním pak setká tváří v tvář, polibek smrti se stane reálnou hrozbou...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Raven Boys, 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osudný polibek. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (112)

vivivovo
12.10.2024 3 z 5

Celkem dobrou knihu kazí absolutně příšerný překlad.

JaAnička
28.09.2024 2 z 5

Kniha stejně složitá jako přijmení autorky vás zavede do světa, v němž existují duchové, energetické linie a jeden polibek může přivodit smrt.

Kniha je to bszpochyby originální, temná atmosféra je krásně zpracovaná, záhada je napínavá a postavy jsou přijemné...avšak proč mě to nebavilo?

No, abych řekla pravdu, tak nevím. Nějak mi asi úplně nesedí ta až moc temná atmosféra a velmi pomalé plynutí děje. Neberte to jako nějakou výtku, protože sto lidí sto chutí a někdo přesně tohle miluje (vit Beladonna), ale já moc ne. Prvních cca 150 stran se nesnesitelně táhlo, postavy se střídaly jak na běžícím pásu a jako čtenáři jsme získávali tolik informací, že z toho šla hlava kolem...a to není úplně můj vibe. Ke čtení jsem se musela nutit a vzhledem k tomu, že jsem to četla v relativně těžké době a potřebovala jsem spíš únik, tohle nebylo to pravé ořechové.

Moc mě nebavila ani ta romantická linka, nepřišla mi moc nosná a ani akční či nějak zábavná. Což je škoda. Párkrát jsem viděla, že knihu porovnávali s Šest vran nebo Devátým spolkem a no...teda úplně nevím, minimálně za mě je toto propadák a další díl si rozhodně nepřečtu.


lilites
20.09.2024 3 z 5

Ze začátku jsem si říkala, že jsem se asi měla knize vyhnout. Napadlo mě rčení,, mnoho povyku pro nic,, jelikož se kniha v začátku nesnesitelně táhla, opakovalo se pořád to stejné dokola a prvnich 100 -150 stran bylo celkem utrpení..

Pak však nastal zlom a knížka si mě podmanila, příběh začal být napínavější zajímavější a také strašidelnější ..

Hledání energetické linie a její probuzení, možnost vzkříšení starodávného krále, který vám prý dokáže splnit jakékoliv přání, čtyři zvláštní kluci a Blue- dcera jasnovidky, která nesmí políbit svou pravou lásku...

Nakonec se z toho vyklubal celkem zajímavý a čtivý příběh s velmi napínavě otevřeným koncem a já se už moc těším na další díl...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Osudný polibek v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených560x
ve Čtenářské výzvě30x
v Doporučených46x
v Knihotéce292x
v Chystám se číst566x
v Chci si koupit141x
v dalších seznamech12x