Nikdy hrdinka Joana

recenze

Nikdy hrdinka (2024) / Knihomol_ka
Nikdy hrdinka

Nikdy hrdinka je druhý díl ze série Jenom nestvůra. Na toto pokračování jsem se nesmírně těšila a jsem šťastná, že už je tu. Dokonce si tvrdím říct, že tohle byla pro mě nejočekávanější kniha tohoto roku!
Pokud milujete nestvůry a cestování časem a taky milostný trojúhelník, tak jste na správném místě.
Jak už víte, tak Joana zresetovala časovou linii, zachránila svou rodinu a zničila hrdinu Nicka (přetvořila ho).
Joana teď žije opět svůj život, ale nemůže zapomenout na to co se jí a její rodině stalo. Nick, do kterého byla kdysi zamilovaná je pro ní teď naprostý cizinec.
I když se Joana zapřísahala, že se bude Nickovi vyhýbat, tak bohužel osud je pořád dává dohromady. Jenže během sekundy se stane pohroma a život, který žila je najednou vzhůru nohama. Ocitne se opět v jiné časové ose společně s Nickem.... V novém světě potká opět své známé. Nikdo si, ale Joanu nepamatuje až na jednu osobu. Společně se tato partička bude snažit vše navrátit do normálu. Bohužel to co Joana udělala a jak zničila hrdinu mělo velký dopad na časovou osu. Od příběhu jsem se nemohla vůbec odtrhnout a stránky se četly v podstatě sami. Nevím čím to je, ale autorka si dokáže získat plně mou pozornost. Jsme na tom příběhu doslova závislá a je to moje srdcová záležitost.
Líbí se mi jak to tentokrát celé vymyslela a bylo to oproti prvnímu dílu jiné. Hodně jsem změnila názor na určité postavy. Některé jsem si zamilovala ještě víc a některé jsem si v celku oblíbila (Ano Nick jako nakonec není asi tak špatnej, ale stále jsem tým Aaron).
Menší výtku mám na romantickou linku, která za mě byla slabá, ale překvapivě jsem se bez ní obešla. Uvědomila jsem si to až na konci příběhu.
Za mě proprcovaný příběh do detailu. Konec takový jsem teda nečekala. Nick mě tam naštval, ale bradu jsem měla až na zemi. Přesně až tak jsem byla v šoku a tohle jsem nečekala.
Jinak super autorka nám konečně dala odpovědi na otázky. Těším se na další díl a snad bude co nejdříve.
Tuhle sérii naprosto miluji a všem fanouškům fantasy doporučuji.

Komentáře (0)

Přidat komentář