Nezapomenutelné

recenze

Pohádka (2023) 5 z 5 / bradovav
Pohádka

Obálka: 4*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 5*
@knihybeta #spoluprace

Tak tohle byla jízda! Jak jsem do teď knihy pana Kinga hodnotila s rezervou a nadšení z jeho psaní nepociťovala, tak tahle kniha mě absolutně dostala.

Příběh, který se více jak třetiny odehrává v našem světě. Seznámí čtenáře s hlavním hrdinou a lidmi kolem něj. Díky tomuto delšímu úvodu si oblíbíte nejen Charlieho (sedmnáctiletého klučinu s velkým srdcem), oblíbíte si i jeho mrzutého souseda a chlupatou Radar. Ano, Radar je holka. Krásně vyprávěné sblížení teenagera s chlapíkem, kterého až vážná nemoc donutí pustit si někoho blíž ke svému srdci a odhalit citlivé já.

Po sérii seznamování, trápení a smutných částí děje se Charlie vydává do druhého světa. Světa ukrytého pod naším světem. Světa, kde se pohádky a povídačky stávají skutečností. Světa, kde najdete obry, mořské pany, magii ale v Kingovském tak trochu hororovém podání. Krev, násilí a nechutnosti zde nejsou neobvyklé. Celý příběh na čtenáře ale působí kouzelně, pohádkově a nutí číst dál a dál, i když má kniha přes 700 stran. Závěr knihy mi přišel tvrdým návratem do našeho světa, kdy bych si samozřejmě při čtení pohádky přála pohádkovitější zakončení, jenže pak by to nebyla ta pohádka od Kinga.

Moc děkuji @knihybeta za důvěru, díky které jsem konečně poznala dílo pana Autora, na které budu dlouho vzpomínat.

Celkové hodnocení: 5* z 5*


Pohádka Pohádka Stephen King

Charlie Reade vypadá jako obyčejný středoškolák, ale už toho má dost za sebou, život se s ním rozhodně nemazlil: máma mu umřela při autonehodě, z táty se stal alkoholik. Ve svých sedmnácti Charlie potkává Howarda Bowditche, samotá... více


Komentáře (0)

Přidat komentář