Nevinný záskok – letní oddechovka

recenze

Nevinný záskok (2021) 3 z 5 / Kizuizi
Nevinný záskok

Heather a Birdie jsou nejlepší kamarádky, a mezitím co Heather je uznávanou someliérkou, Birdie se protlouká životem a neustále mění práci. A jednou, když je Birdie zase bez práce, Heather se rozhodne nevzít brigádu ve Skotsku a odjet na dovolenou se svou novou láskou. Jenže to má háček – Heather by měla ještě večer jít na slavnostní recepci ohledně vyhlášení vín, a tak poprosí Birdie, jestli by nešla místo ní. Ta souhlasí a zároveň se nabídne, že za ní odřekne letní brigádu. Jenže na to zapomene, večer potká Heatřinu budoucí šéfovou a tak jí napadne, proč by za Heather nemohla zaskočit tři měsíce. A tak se Birdie jako Hether vydává do Skotska...

Hledala jsem nějakou oddechovou knihu na letní dovolenou, a po přečtení anotace u Nevinného záskoku jsem byla přesvědčená, že to bude to pravé.

A opravdu bylo. Nevinný záskok je lehké, úsměvné a odpočinkové čtení, u kterého se pobavíte, a možná budete kroutit hlavou nad nemotorností hlavní hrdinky, ale stejně jí budete držet palce. Příběh o jedné praštěné mladé ženě, které nikdy nic nevychází tak, jak by si ona představovala, jistě nikoho neurazí, a všichni budou napjatě čekat, jak to vlastně dopadne.

Krásný příběh z prostředí skotského luxusního resortu vypráví o letní lásce, naději a nových možnostech. Jistě si oblíbíte i postavy, které jsou skvěle popsané a určitě budete Birdie držet palce, aby ten její malý podfuk nebyl takovým průšvihem. A jelikož v resortu nastoupila jako someliérka, máme zde možnost zjistit, o čem tato práce vůbec je, což byl pro mě velmi zajímavý prvek příběhu. A nechybí ani kulinářká vložka!

Já osobně jsem spokojená, a doporučuji tuto knihu všem, kteří si chtějí odpočinout, odreagovat se, nebo prostě hledají skvělé čtení (nejen) k vodě.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář