Nechte se unášet na pohodové vlně

recenze

Bodyguardka (2024) 5 z 5 / KnihománieN
Bodyguardka

Bodyguardka – Katherine Center
* #readingcopy mi byla poskytnuta v rámci #spoluprace s @albatrosmedia – moc děkuji

Tato kniha je lék na nudu, špatnou náladu i zklamání. Nedovedu si totiž představit nic dalšího, co by tak moc odpovídalo žánru romantická komedie.
Hlavní postava Hanna se lehce neobvykle ocitá v roli bodyguardky herecké hvězdy Jacka Stapletona. Aby její ochranná mise zůstala v utajení, je nucena předstírat jeho přítelkyni. Chránit, předpovídat nebezpečí a třeba zneškodnit útočníka, to umí Hanna perfektně, ale když přijde na láska, tak už tak suverénní ani úspěšná není. Dříve se také držela své zásadovosti, například že mezi klientem a bodyguardem se vztah nepěstuje, ale věci se mění.
Jeden den jsem začala číst a ten druhý bylo dočteno. Vezměme v úvahu, že nejsem zrovna rychlý čtenář, což říká, že jsem se musela ohromě bavit. Stránky se zde čtou závratnou rychlostí, čtivost je nepopiratelná, a k tomu připojte humor. Moc ráda se u knih zasměji, což se zde povedlo dokonce i nahlas. Člověk se buď culí pomalu se vyvíjejícímu vztahu Jacka a Hanny, nebo se prostě chechtá trapným situacím. Tyto knihy tu nejsou proto aby představily realitu, ale aby čtenáři zlepšily den. Je tedy pochopitelné, že mnohé scény jsou přehnané, nereálné, ale pro romantické duše to pravé.
Hanna je postava sympatická a i přes své neobvyklé povolání, které příběh dost oživilo, zůstává obyčejnou a skromnou se svými vlastními problémy. Jack, navzdory zažitým představám hollywoodských hvězd, je miláček celého příběhu. Pozorný, citlivý, dokonalý muž, o němž si všichni necháváme rádi zdát. V průběhu děje proniknete více do jeho soukromého života, který není jednoduchý. Všechny dotyky, jiskřičky a třepotání motýlích křídel tvoří dokonalou slow burn romantiku.
Nemyslím si, že tato kniha sedne každému, ale pokud jste alespoň z části nenapravitelní romantici a nevadí vám trocha té ztřeštěnosti, tak se nechte unášet na pohodové vlně úžasné Bodyguardky. Mě osobně přinesla odpočinek, který jsem potřebovala.

5/5*

Komentáře (0)

Přidat komentář