Nebeské království

recenze

Dcera měsíční bohyně (2023) 5 z 5 / Kikina182
Dcera měsíční bohyně

Sing-jin vyrůstala osamoceně na měsíci, kde ji její matka skryla před Nebeským císařem. V momentě, kdy v ní propukla magie, je však odhalena a musí utéct. Vydává se do Nebeského království, kde se v přestrojení učí po boku císařova syna nejrůznějším dovednostem, aby se mohla následně vydat na výpravu a zachránit svou matku.

Styl psaní je přesně tak akorát. Je v něm hodně popisových částí, ale i dialogů. Skvěle se doplňují a vše dostává přesně takový prostor jak je potřeba a zároveň v knize nejsou žádné nudné či hluché části.

Kostra příběhu je vlastně úplně jednoduchá a podobná mnoha dalším příběhům, takže v tomhle ohledu je relativně snadné odhadnout, co se stane dál a celkově kam bude příběh směřovat. Ale jistá neoriginalita ve stavbě příběhu vynahrazuje mnoho dalších věcí.

V první řade čínská mytologie, které je v knize opravdu spousta, sice nemusí být ničím zvláštním pro čínskou kulturu, ale u nás je to opravdu vítané a zajímavé zpestření, díky kterému je kniha jedinečná.

A nesmím zapomenout ani na to, že je v téhle knize velká spousta romantiky a mezi hlavními hrdiny je nepopiratelná chemie, která ze stránek přímo vyřazovala a nutila mě k úsměvu pokaždé, když mezi nimi došlo k nějaké interakci.

Mile překvapena jsem byla i postavami, které jsou perfektně popsané a jejich osobnosti jsou zkrátka jedinečné. Především jsem nadšená z hlavní hrdinky, která je opravdu takovou silnou bojovnicí, kterou bych si v knize představovala a ne slečinkou, kterou chci celou knihu profackovat.

Dcera měsíční bohyně je nádherná kniha plná dobrodružství, čínské mytologie, lásky a spoustou dalšího. Trochu to kazí, že se příběh odehrává podle často používaného schématu, ale to je jen maličkost, která knize na atraktivitě neubírá.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji e-shopu Megaknihy.


Dcera měsíční bohyně Dcera měsíční bohyně Sue Lynn Tan

Sing-jin vyrůstá na Měsíci, je zvyklá na samotu a netuší, že se skrývá před obávaným Nebeským císařem, který její matku vyhnal za krádež elixíru nesmrtelnosti. Když však Sing-jinina magie vzplane a její existence je odhalena, je n... více


Komentáře (0)

Přidat komentář