Náhodou

recenze

Náhodou (2023) 2 z 5 / andinkaaa
Náhodou

Na knížku jsem se vážně těšila, obálka a notace jsou opravdu krásné. Těšila jsem se na zimní romantický příběh, u kterého se budu hloupoučce usmívat, zpříjemní mi to vánoční prázdniny a přečtu ho za pár dní.
Musím bohužel přiznat, že mě to ale poněkud zklamalo.
V první řade moc nechápu, co je na té knížce zimního? Ke konci jsou sice zmíněné Vánoce a postavy jdou na vánoční večírek, ale je tam tomu věnovaná všehovšudy jedna strana.
Při přečtení prvních stran jsem se začala trochu bát, že přesně vím, kam to celé spěje. Nerealistický klišé příběh, kde se postavy chovají nelogicky a zbytečně přehnaně.
A taky že se mi to v první polovině knihy potvrdilo.
Do čtení jsem se musela nutit, štvalo mě každé slovo a hlavně postavy!! Nathan byl o něco lepší než Elena, protože tu bych jednoduše popsala jako rozmazlenou a namyšlenou princeznu, ale i jemu bych občas nejradši nafackovala. Oba dva jsou neskutečně klišé, nemají ani jedinou chybičku. (Dokonce i Nathan má tu správnou “temnou minulost.)
Od poloviny se mi nálada trošku zvedla a čtení bylo příjemnější, taky postavy mě už tak moc neštvaly, ale pak přišel konec a já se zase rozčílila. Poslední kapitola to ale spravila a u epilogu jsem se hloupoučce usmívala (poprvé za celou knihu).
Já se omlouvám, ale hrozně mi vadilo, jak se autorka snažila psát stylem “takhle v dnešní době mluví mladí lidé. Ehm, bylo mi trapně. Obecně mi autorčin styl psaní nesedl a celá knížka bohužel také ne.
Věřím ale, že je tu spoustu lidí, kterým se knížka líbit bude. Já osobně jsem v příběhu pořád viděla film First Daughter a to je možná jeden z důvodů, proč mě kniha tolik neoslovila.
Za zaslání knížky moc děkuji @humbook_blogeri!!

Komentáře (0)

Přidat komentář