Tlukot tisíců srdcí

recenze

Tlukot tisíců srdcí (2023) 4 z 5 / andinkaaa
Tlukot tisíců srdcí

V první řadě bych chtěla poděkovat @humbook_blogeri za poskytnutí knížky k recenzi <3. Jsem opravdu moc ráda, že jsem měla příležitost si knížku přečíst.
Páni, musím říct, že nejspíš nemám slov Knížka mě chytla už od první stránky a nutilo mě to číst pořád dál a dál. Vyhovovaly mi krátké kapitoly, díky kterým mám vždycky tak nějak pocit, že mi to čtení jde rychleji.
Okamžitě jsem si zamilovala obě dvě hlavní postavy. Ze začátku jsem se bála, že mě Annika bude štvát a nebudu ji mít moc ráda, ale to se naštěstí vůbec nestalo. Líbila se mi její osobnost: její laskavost, obětavost, inteligence, smysl pro povinnost, a hlavně to, že to byla prostě správná holka, a ne nějaká ubrečená princezna ;D.
A Lennox? Ten má celé moje srdce. Přesně tenhle typ postav miluju.
Co se příběhu týče, ze začátku to mělo fakt potenciál a hrozně mě to bavilo. Nemohla jsem se dočkat, jak všechno bude dál a jak tohle a tamto dopadne. Celou dobu jsem taky čekala na tu romantiku, které jsem se tedy někde kolem poloviny konečně dočkala, ale řekla bych, že mě malinko zklamala. Opět, na mě prostě více zapůsobí pořádné slow burn, kdy je na všechno čas. Hlavně je to pro mě mnohem víc uvěřitelné, než to, co bylo tady. Ale hlavně, že tam ta romantika byla ;).
Ke konci se tam teda děly věci Byla jsem mírně zmatená ze všech těch plottwistů a taky naštvaná, jelikož se nám tady začala trochu ztrácet původní myšlenka knihy. Plány obou stran (“Anničina a “Lennoxova strana) pomalu přestaly dávat smysl a já si říkala, jak teda hodlají teď dál postupovat. A dovršilo to tím, že tam láska odpouští všemu a všem. Cože prosím? To nikomu prostě nepřijde nic divný, hlavně že se dva milují? Naštvalo mě, když Lennox zahodil doslova všechno, pro co celý svůj život dřel a co celý svůj život uznával jen kvůli lásce. Možná, že by to za jiných okolností znělo poeticky, ale tady v té knize tedy moc ne.
Ještě bych tu ráda zmínila Anničina bratra Escaluse. Vidíme doufám všichni, jaký sobec to je. Neskutečně mě naštval mě a tečka.
Co se samotného konce týče, tak kromě toho, že to byl totální chaos, tak samozřejmě krása, hehe. Plusové body přidávám za epilog, který je přesně to, co v knihách potřebuju.
Závěrečný rozsudek zní: Moc krásná kniha, užívala jsem si každou stránku a zamilovala si postavy, ovšem má své chyby a tím pádem není úplně stoprocentní.
Jestli jste od autorky četli a zamilovali si Selekci, určitě se vám bude líbit i Tlukot tisíců srdcí <3

Komentáře (0)

Přidat komentář