Srdcerváči: Kniha pátá

recenze

Srdcerváči. Kniha 5 (2024) 4 z 5 / andinkaaa
Srdcerváči. Kniha 5

Jako první moc děkuji @humbook_blogeri za zaslání knížky na recenzi!
Po takové době čekání na pokračování jsem se konečně dočkala!! Srdcerváče miluju od prvního dílu a patří mezi moje srdcovky. Nemůžu uvěřit, že jsem první díl četla už před více jak dvěma lety hrozně to letí.
Oproti atmosféře minulého dílu byl tento o hodně klidnější a ne tak vážný, rozhodně se mi četl lépe. Moc se mi líbí, jak série jemně a opatrně představuje vážná témata jako coming out, šikanu, pochybnosti o budoucnosti a mnoho dalšího. Určitě víte moc dobře, o čem mluvím. Je to opravdu důležité a tohle milé podání, i když místy trochu klišoidní, je ideální.
Rozhodně jsem za ty dva roky zaregistrovala svoji určitou změnu pohledu na tuhle sérii. Když jsem byla mladší, bylo to pro mě něco úplně nového, úžasného a geniálního. Ale čím jsem starší a čím více knížek jsem přečetla, tím více si uvědomuju, že pomalu přestávám být cílovým čtenářem Ale k té nádherné kresbě a sluníčkovému pocitu ze čtení Srdcerváčů se asi jde vrátit kdykoliv, spíš už nejste tak odvaření z toho děje :D.
Knížka se četla sama, stránky jsem otáčela rychlostí blesku a za dva dny jsem měla přečteno. Srdcerváče si opravdu nejde nechat na více dní, pokud se opravdu hodně nesnažíte nebo opravdu podrobně neobdivujete kresbu xdd (Ta si ale zaslouží svět, protože je nádherná!!). To je obří výhoda komiksů, že je máte prakticky do tří hodin přečtené.
Musím tady ale také něco vytknout. První polovina knížky mi připadala taková o ničem a ve směs pořád o tom samém. Místy jsem se i cítila trochu trapně a vážně jsem si říkala, jestli by se na to mé mladší já dívalo se stejným nadšením jako na první díl. Ve druhé polovině se to naštěstí přehouplo a začalo se tam dít něco víc. Na konci jsem jen trochu naštvaná, že to skončilo zrovna TADY, protože bych ráda dostala odpovědi na spoustu otázek, které tento díl vyvolal. Prosím Alice, pospěš si s tím šestým dílem!! Upřímně mě neskutečně zajímá, jak to celé skončí a jaké pocity budu mít potom
Taky jsem vděčná za časovou osu knížek ze světa Alice Oseman, která je na konci knížky. Pěkně vám to ujasní, kam se řadí Solitaire nebo dvě novely o Nickovi a Charliem (které jsem ještě nečetla já vím, měla bych to napravit).
Podtrženo sečteno, knížka si vyvařila 4 hvězdičky z 5. Jestli jste náhodou ještě někdo tuhle sérii nečetl, tak šup do toho!
#spoluprace

Komentáře (0)

Přidat komentář