Mrtvá říše alias Pan a Paní Smithovi

recenze

Mrtvá říše (2024) 4 z 5 / Red-haired
Mrtvá říše

Brexley se nedobrovolně ocitá v Praze na základně rebelského Povstatu, v jehož čele stojí její pokrevní strýc. Brexley nyní musí dokázat, na čí straně stojí a stále pátrá po informacích ohledně svého původu. Čím vlastně je? Kde se bere její moc? Její propojení s obávaným Warwickem Farkasem mezitím neustále narůstá a je jen otázkou času, kdy to oba přijmou.

„Vlastně se to ke mně hodilo, umřít jen proto, že jsem byla příliš tvrdohlavá, než abych si řekla o pomoc.“

Tento díl je výjimečný tím, že se část příběhu odehrává v Praze, a to bude mnohým z nás rozhodně blízké. Autorka se inspirovala kostelem v Kutné Hoře a scéna v kostnici teda vážně stála za to. Pokud už vás taky unavovaly neustálé imaginární techtle mechtle skrz pouto a nemohli jste se dočkat reálné akce, tak ve třetím díle se vám to konečně splní.

V Praze ovšem nezůstaneme, hrdinové jsou neustále v pohybu a potkáte tady téměř všechny postavy z minulých dílů, takže doporučuji si dát opáčko, abyste zůstali v obraze. Jako pomůcku jsem vám v předchozím příspěvku vytvořila přehled postav ze série. Já sama bych se bez něj asi úplně ztratila.

Za mě to bylo skoro perfektní. Plné akce, zvratů, pestrých lokací, informací, zrad a samozřejmě spalující vášně. Jedna scéna Brexley a Warwicka byla jako vystřižená z fimu Mr. & Mrs. Smith a tomu já říkám – rozhodně ano! Jediný důvod, proč knize nedám plný počet hvězd je ten, že to na mě prostě nemělo takový wow efekt jako jednička ve vězení, jinak to ale byla rozhodně jízda a série si drží svou vysokou laťku i nadále.

Krásných 4,5/5* si zaslouží.


Mrtvá říše Mrtvá říše Stacey Marie Brown

Po únosu povstaleckou skupinou se Brexley ocitá v nelítostném světě politiky, kde se lidé ani fae neohlížejí na následky. Život jí neulehčuje ani to, že její spojení s nechvalně proslulým Warwickem den ode dne sílí. Navíc se všude... více


Komentáře (0)

Přidat komentář