Mrtvá holka, dobrá holka (1. část) - YA thriller

recenze

Mrtvá holka, dobrá holka – část první (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Mrtvá holka, dobrá holka – část první

Pipa na tom není po posledním případu úplně nejlíp. Má halucinace, trpí panickými záchvaty, k tomu jí začínají chodit výhružné zprávy a ona sama nachází v okolí něco jako vzkazy. Hrozí jí nebezpečí nebo to patří jen k výplodům její fantazie?

Víc jak dva roky jsme čekali na další pokračování s Filipou Fitz-Amobiovou a konečně je tu! Předchozí díly (Návod na vraždu pro hodné holky a Hodná holka, zlá krev) mě nadchly a proto jsem byla zvědavá, jaké bude třetí pokračování. V mém případě ale přišel i trochu šok, že je třetí díl série rozdělen na dvě části, ale aspoň že jsme se dočkali.

Mrtvá holka, dobrá holka je opět velmi čtivý YA thriller, ale musím se přiznat, že jsem si při jeho čtení musela tak trochu prolistovat předchozí díly. Neměla jsem problém s dějem, ale problém byly postavy - nebyla jsem si tak úplně jistá, kdo je kdo. Osvěžení mi pomohlo, stejně tak mi to i připomnělo chování Pipy, které se zde, v první části třetího dílu, celkem dost změnilo. Jistě, je to mladá dívka, která byla vystavena šokujícím a traumatizujícím událostem, ale tady je to její chování občas až extrémní.

Kniha je čtivá, akční, napínavá a bylo mi celkem jasné, že rozdělení přijde v tom nejnapínavějším okamžiku (a taky že jo!). Mám pro vás tedy radu (kterou jsem teda dávala i sama sobě, ale já se jí, bohužel, nedržela) - než začnete číst, pořiďte si i druhou část! (Jinak budete šedivět stejně jako já...)

Opět nechybí ani zajímavé vizuální zpracování, které je v celé sérii a knížka je tak ještě atraktivnější. Jsou tu násilné i krvavé scény, ale je to s mírou (předpokládám že právě s ohledem na žánr YA). Celkové zhodnocení si však nechám až po dočtení druhé části...

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář