Medový domeček.

recenze

Medový domeček (2023) 5 z 5 / bajub
Medový domeček

Víte, co znamená, že se včelky vyletěly vyprášit? Že pylová zrníčka mají nejrůznější tvary? A kolik medu za svůj život nanosí jedna včelka? Ne? Tak tohle a ještě mnohem víc se dozvíte v nové knížce Andrey Popprové - Medový domeček, jímiž nás provede Lukášek, který se chce stát včelařem jako dědeček, se svou včelí kamarádkou Anežkou.

Jakmile nám domů dorazil Medový domeček, nečetly jsme s dcerou v podstatě nic jiného. Zaprvé se jí trefil do hmyzího období a zadruhé miluje knihy postavené na interakci s malými čtenáři. Děti se neustále zapojují do děje, odpovídají na otázky, plní úkoly, vybarvují, spojují, doplňují, hádají, samozřejmě nechybí prosvěcovací stránky ani vystřihovánky.

Jak už jsme u knih Andrey Popprové zvyklí, má i Medový domeček krásné grafické zpracování, díky němuž dítě snáze udrží pozornost - změna písma, toku textu, komiks, obrázkové příběhy, a to vše je bohatě doplněno tematickými ilustracemi a úkoly.

A upřímně i já jako dospělá jsem se toho o včelách dozvěděla tolik, kolik ani v hodinách biologie ne.

Medový domeček je opět velmi povedená kniha s milými hrdiny, poučným příběhem, krásnými ilustracemi a spoustou zábavných úkolů. Jak říká dcera:"Mami, ta knížka je úplně skvělá! Stlašně mě baví, poď, pžečteme si ji zase!"


Medový domeček Medový domeček Andrea Popprová

Lukášek má pejska Žížalu a prima dědečka, který je zapálený včelař. To se chlapečkovi líbí a také by chtěl začít včelařit. Jenže to není pro malého kluka jen tak, jak říká dědeček, který se bojí, že by včelky mohly Lukáška poštípa... více


Komentáře (0)

Přidat komentář