Lišákova vánoční nadílka.

recenze

Lišákova vánoční nadílka (2023) 5 z 5 / bajub
Lišákova vánoční nadílka

Další letošní vánoční novinkou v naší dětské knihovničce je Lišákova vánoční nadílka o škodolibém lišákovi, který neustále někoho škádlí, tropí samé vylomeniny, a to i na Vánoce, svátcích klidu a míru. Největší poťouchlosti provádí zajíčkovi, kterému nakonec dojde trpělivost a rozhodne se postěžovat si samotnému Santovi. Santa mu jistě dá za pravdu, lišáka potrestá a nedá mu žádné dárky! Jenže ono se nám to celé nějak zašmodrchá a možná dojde i na nějaký ten vánoční zázrak...

Tohle je přesně takový ten typický vánoční příběh pro děti - milý, krásně ilustrovaný, s kouzelnou vánoční atmosférou a krásnou nosnou myšlenkou o odpuštění a přátelství (navíc se vše odehrává ve světě lesních zvířátek a co si budem, zvířátka děti milují).

Knížka je určena dětem od 4 let, textu je tam tak akorát, abyste zvládli přečíst celý příběh najednou, a dítě v pohodě udrželo pozornost. Hodit by se ale mohla i začínajícím čtenářům k prvnímu vánočnímu čtení.

P. S. Jestli by vás odrazovala postavy Santy, my to máme doma vyřešeno poměrně snadno - u nás nosí dárky Ježíšek, ale jinde je nosí zase někdo jiný. Třeba Santa.

Předpokládám, že teď už do knihkupectví nepoletíte, ale třeba by se vám mohla hodit jako tip na příští Vánoce .

Komentáře (0)

Přidat komentář