Lesní brána odemčená skrytým monstrem otevřená

recenze

Mizející dívky (2020) 4 z 5 / insta.kniha
Mizející dívky

Tato kniha je přesně jednou z těch, u které, když si přečtete anotaci a řeknete si PÁNI, to vypadá hodně dobře! Navíc ta obálka. Hodně se mi líbí ty barvy a to, že pokračuje i přes hřbet, kde na sebe obálka krásně navazuje.
(Sice to trošičku „ničí“ to označení, ale to je už maličkost).

Lesní brána odemčená
skrytým monstrem otevřená
kdo do ní vejde
tomu hlava sejde
ať je to TA nebo ten
nevrátí se z lesa ven
Jelikož se jedná o českou prvotinu autorky. A já na ni slyšela „zatím“ jen samé klady. Tak má našlápnuto opravdu vysoko..
(Jsem zvědavá, jak se bude líbit tobě. Jestli se na knihu chystáš a nebo ji máš již přečtenou. Budu ráda za tvůj názor na ni.)..

Kniha je čtivá, strany mizí mezi prsty. Je vyprávěna z pohledu Josie a najdeme tam pár kapitol z pohledu „TÉ“ dívky. Hodně se mi líbilo, že je i pro „slabší“ povahy. Ne vždy zvládnu číst příběhy o únosech, znásilnění, vraždách, atp.. Ale tady to bylo vše podané „příjemným“ způsobem (není pravidlem, aby autor zacházel vždy do detailů). V žádném případě to však neubíralo na věrohodnosti.

Autorka má výborný styl vyprávění, rychle se do děje dostanete a nechcete knihu odložit. Děj pěkně ubíhá a pomalinku odkrývá jednu důležitou stopu za druhou, která vás dovede až k samotnému rozuzlení.

Josie jsem si oblíbila hned ze začátku, i když z jejího vztahu s Lukem jsem byla trochu skeptická. A ne vždy jsem schvalovala její chování, jakým způsobem se snažila bojovat proti svým vnitřním démonům, ale každý jsme jiný a se vším se i jinak vypořádáváme.
To s jakou kuráží a odhodláním se „na vlastní pěst“ do vyšetřování pustila, jsem obdivovala. I přes její traumatické dětství se postavila a probojovala opravdu daleko.

Kéž by bylo na světě víc takových Josie Quinn!

Oblíbila jsem si i další postavy Luka (snoubence Josie), Noaha (policista) a v samotném závěru vlastně i velitele.

Celé se to odehrává v malém městečku Denton. Kdy se všichni občané spojí a hledají pohřešovanou dívku Isabelle. (Přeci jen je na malých městech něco pozitivního.) Případ je mediálně provázen a tak se tu setkáváme i s jednou z reportérů Trinity, která je Josie v patách a „číhá“ na pořádného sólokapra, který by jí tak zajistil návrat a zpět získanou slávu, o kterou kdysi přišla.

Najdeme tu i několik „záporáků“, kteří si dnes a denně hrají na ty dobré. Tak kdo je tedy ten dobrý a kdo padouch? To se dozvíme společně s Josie v pátrání po mizejících dívkách.

Komentáře (0)

Přidat komentář