Kroniky prachu 2

recenze

Kufr z nebe (2022) 5 z 5 / insta.kniha
Kufr z nebe

Styl psaní je vtipný, napínavý a pro mě naprosto strhující. Lin Rina si mě tu získala a přesně se trefila do mého vkusu. Způsob, jakým byl tento román napsán, prostřednictvím jakéhosi vyprávění Elisy a Jamieho dopisu policii, s vtipnými komentáři, je něco úplně jiného a obzvlášť se mi to líbilo.
Elisa skočí do vyšetřování s Jamiem, aby zjistili, co je s kufrem? Proč spadl z nebe? A kde je majitel? Elisin rychlý důvtip a Jamieho technické znalosti jsou velmi užitečné při jejím vyšetřování. El. smělá a velmi spontánní povaha je však také dostane do jedné či druhé prekérní situace. Poznáváme i její druhou stránku, pokud jde o její lásku k jistému muži, a ukazuje, že za tvrdou mladou ženou se skrývá ještě víc.
Elisa se mi moc líbila z prvního dílu. Je bystrá, ochotná riskovat, odvážná. Jamie je naprosto okouzlující, trochu nemotorný a neuvěřitelně milý. Dohromady jsou prostě skvělí, dokonale ladí. Jejich dialogy jsou neskutečně zábavné a často mě rozesmály. Jamie je citlivý, Elisa je odvážná a drzá. V podstatě se opravdu skvěle doplňují. Ostatní postavy, jako Elisina rodina, ale i jistý komorník, policisté a také staří známí ozvláštňují příběh a učarovali mi.

Příběh se odehrává v Londýně v roce 1890/91. Pro mě velmi vzrušující období. Autorka mě dokázala upoutat prostředím a také jsem si místa uměla dobře představit.
Elisin kufrový thriller mě okamžitě přesvědčil a nemohla jsem se dočkat, až zjistím více a odhalím jeho tajemství. Ale to není to jediné, co dělá příběh napínavým, protože nádherné postavy jsou zde tak výjimečné a umožňují vám ponořit se do světa.
Obálka je také opravdu povedená, hodí se k příběhu a jsou skutečnou pastvou pro oči.

Vizuálně i obsahově nádherná kniha s napětím, humorem, přátelstvím a láskou, která opět skončila až příliš rychle.

Komentáře (1)

Přidat komentář

kopeceli
15.03.2023

Děkuji za recenzi. Kroniky prachu se mi moc líbily, Kufr z nebe jsem zvažovala, ale nebyla jsem přesvědčená o tom, že si mám dílo koupit. Tak teď to udělám. A těším se na tu knihu.