Království hříšných by Nikola

recenze

Království hříšných (2022) 4 z 5 / obedova.pauza
Království hříšných

"Existuje sedm démonických princů, ale naše rodina by se měla bát hlavně čtyř. Jeden touží po vaší krvi. Jiný se zmocní vašeho srdce. Další vám ukradne duši. A ten poslední vám vezme život."

Emilia žije se svým dvojčetem a rodinou na Sicílii, kde provozují vyhlášenou restauraci. Celé dny tráví v kuchyni, po večerech ráda čte a sem tam se věnuje magii. Ale jen trochu, aby to nezjistila babička. Ta děvčata už od dětství varuje před tajemnými "hříšnými", kteří si jednoho dne přijdou pro jejich duše. Její sestra Vittoria je však zvídavější a právě to se jí stane osudným.

Ve snaze pomstít vraždu svého dvojčete se Emilia zaplete se samotným pekelným princem Irou. Společně se snaží přijít na kloub záhadným okolnostem, které vedli až k Vittoriině smrti. Ira ovšem sleduje i své záměry. A věřit ďáblu se vždy nevyplácí...

Království hříšných je oddechovka v podobě YA knihy. A tak by k ní měl potencionální čtenář i přistupovat. Prostředí italského ostrova a atmosféra rodinné restaurace jsou však moc hezky vykresleny. Ira s Emilii mají docela přirozenou chemii a celkově je kniha takovým pozvolným uvedením do série o "HŘÍŠNÝCH PRINCÍCH", kteří vládnou sedmi pekelným kruhům.

(SPOILER ZONE ->)

Emilia patří k jedné z třinácti čarodějnických rodin, které žijí na italském ostrově Sicílie. Vzhledem k církevním "honům" na čarodějnice však svou magii spíše skrývají a provozují rodinnou restauraci. Už od dětsví "krmí" babička své vnučky příběhy o pekelných princích a jejich děsivé moci. Když však vyprávíte dvěma dospívajích děvčatům o sedmi nadpozemsky hezcích mužích, patrně u nich vzbudíte spíše zájem než strach.
A tak Emilia jednoho dne najde své dvojče Vittorii mrtvou...respektive spíše rituálně obětovanou a bez srdce.
Sestra se v poslední době chovala zvláštně, dokonce vtipkovala o tom, že by se měla stát ďáblovou nevěstou, a tak se Emilia pouští do pátrání. Chce odhalit sestřina vraha, ale také zjistit, proč bylo její dvojče tak posedlé příběhy, které jim vyprávěla babička, když byly malé.
Ve skrýši pod podlahou jejich společného pokoje nalezne stránky ze starého grimoáru a zcela "logicky" se rozhodne, že vyvolávací rituál, který je v nich popsaný, sama vyzkouší. K jejímu velikému překvapení se jí podaří vyvovat Iru, jednoho ze sedmi démonických princů.
Ten je opovážlivostí mladé čarodějky pohoršen, protože však někdo vraždí potencionální "nevěsty" jeho bratra, je ochoten jí při vyšetřování nabídnout své "služby".
Emilia vcelku rychle přijde na to, že mít na své straně démonického prince se docela vyplácí. Kór pukud jste impulzivní čarodejnice a do všeho se vrháte tak nějak po hlavě.
Záhy také zjišťujeme, že krom Iry se v ulicích Palerma pohybují i jeho bratři a ti nejsou ani zdaleka tak "příjemní" a "přátelští" jako již zmíněný princ, jež se momentálně ochomítá okolo naší hlavní hrdinky a snaží se ji zcela nepochopitelně udržet při životě.
Setkáváme se tak například se záludným a závistivým Invidem, chamtivým Avarem nebo Lussurem, jehož "specialitou" je smilstvo.
Zjišťujeme, že Vittoria se skutečně chystala zaprodat svou duši a stát se další ďáblovou nevěstou...totožnost jejího vraha nám však stále zůstává skryta.
Jen tak mimo řečí se Emilia také dozví, že se nevědomky zasnoubila s Irou. Neboť během vyvolávacího kouzla vyřkla větu, kterou se k němu připoutala tak nějak do konce věků...ale no stress, však ono to nějak půjde zrušit, ne?No nic...jedeme dál.
Až do samotného závěru se Emilia potácí mezi démonickými princi a snaží se určit, který z nich má sestřinu smrt na svědomí.
Nakonec se však ukáže, že jejím vrahem je rodinný přítel Antonio. K čarodějnicím chová velikou zášť, neboť nedokázali pomoci jeho matce v boji se zákeřnou nemocí. A tak, když se mu zjevil "anděl" a pověděl mu, že ďábel se snaží najít novou nevěstu právě mezi čarodějnicemi, rozhodl se jim pomstít a postupně všechny potencionální nevěsty připravit o srdce.
Aby to nebylo málo, Antonio navíc touží ďábla vyvolat, povědět mu o svém činu a zabít ho...s ne úplně dobrovolnou pomocí Emilie tak povolají samotného vládce pekla.
Plán na jeho likvidaci samozřejmě nevyjde, neboť ďábel Antonia tak trochu posedne a domluví se s naší hlavní hrdinou na uzavření manželství. Co na tom, že už je přislíbena jinému, že?
A proč by Emilia souhlasila se sňatkem s vrchním pekelníkem? Protože cítí křivdu a chce se pomstít všem, kteří měli co do činění se smrtí jejího dvojčete.

Další zastávkou je tedy peklo. A kdo jiný by do něj měl Emilii uvést než právě Ira. Kniha tedy končí tím, že naše malá čarodějnice zaprodává duši a v doprovodu temného prince vyráží vstříc novým dobrodružstvím...

Komentáře (0)

Přidat komentář