"Kouzelník ze Lhasy": duchovní cesta skrze časy a kultury

recenze

Kouzelník ze Lhasy (2015) 5 z 5 / actavis
Kouzelník ze Lhasy

Kouzelník ze Lhasy od Davida Michie je kniha, která se skládá z dvou paralelních příběhů, které se odehrávají v různých časových obdobích a prostředích. Tato dvojí narace přidává knize hloubku a zajímavý kontrast.

První příběh je zasazen do moderní doby a sleduje život mladého muže jménem Matt, jehož život se zdá být zcela obyčejný, dokud se neobjeví jeho vášnivá italská přítelkyně Isabella. Tato část knihy se může na první pohled zdát jako klasická romantická linka, což může některé čtenáře trochu zaskočit. Avšak důležité je, že autor má určitě své důvody pro zahájení příběhu touto cestou. Postupem času se moderní linka stává klíčovým prvkem knihy, protože Mattova cesta se stává středem příběhu, jak postupně objevuje a zkoumá tajemství Lhasy a tibetského buddhismu.

Druhý příběh nás zavede zpět v čase do roku 1959, během čínské invaze do Tibetu. Tato historická linka nabízí fascinující pohled na tragické události té doby a poskytuje hloubku knize. Hlavní postavy této části jsou tři buddhističtí mnichové, kteří se vydávají na nebezpečný útěk přes Himálaje. Jejich příběh je plný napětí a emocionálního náboje, a čtenáři mají možnost proniknout do jejich životů a prožít jejich cestu společně s nimi.

Celkově lze říci, že "Kouzelník ze Lhasy" je kniha, která nabízí pestré spojení dobrodružství, mystiky a duchovního růstu. David Michie nás zavede do tajemného světa Tibetu a tibetské kultury s velkou mírou autenticity a uvěřitelnosti. Příběh je promyšlený a dobře napsaný, s postavami, které mají hloubku a vývoj. Tato kniha je vhodnou volbou pro ty, kteří hledají knihu, která je zároveň dobrodružná a inspirativní.

Děkuji nakladatelství Synergie Publishing SE za poskytnutí recenzního výtisku.


Kouzelník ze Lhasy Kouzelník ze Lhasy David Michie

Když vtrhne Rudá armáda do Tibetu, je Tändzin Dordže, novic buddhistického kláštera, pověřen misí, která dá jeho životu skutečný smysl. V nejtemnější hodině své vlasti má překročit strmé štíty Himálají a vynést do bezpečí dva star... více


Komentáře (0)

Přidat komentář