KOSTISCHRÁNY

recenze

Kostischrány (2023) 5 z 5 / Knihomol_ka
Kostischrány

Ne všechny mrtvoly zůstanou pohřbeny navěky. Příběh, který mě zaujal už jen díky své úžasné a zajímavé anotaci. Jedná se o příběh, který je veden ze dvou pohledů.

Pro mě to byla taková temnější pohádka pro dospělé, ve které máme hrobnici a kartografa, kteří se společně snaží zachránit malou vesnici. Příběh na mě působil trochu morbidně, ale ten humor byl opravdu úžasný. Nejsem úplně fanoušek takových příběhů, ale tenhle si mě získal.

Příběh vypráví o sedmnáctileté dívce jménem Ryn, která se živí jako hrobnice. Je velmi tvrdohlavá a nebojácná. Pro svou rodinu udělá cokoliv. V lese však narazí na Ellise, kterého zachrání ze spárů kostischránky. Ellis je kartograf jak on sám rád pořád zmiňuje. Ellis je strašný zlatíčko a nejde si ho nezamiloval. Po záchraně se společně s Ryn vydá na skoro sebevražednou výpravu. Společně musí čelit kostischranám a nevyzpytatelné magii.

Příběh má tak trochu černý humor a působí někdy místy morbidně, ale díky úžasnému humoru a milovaným postavám si to užijete. A když vás nenaláká ani tohle, tak kostikoza určitě !

Nejvíce na celém příběhu mě bavila právě zmiňována kostikoza ta vydržela snad všechno.

Netuším jestli autorka má další díla, ale doufám, že se sní ještě někdy setkám.

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce od nakladatelství HOST. Velmi děkuji!

Komentáře (0)

Přidat komentář