Kořenová čakra

recenze

Věčná vášeň (2020) 3 z 5 / Kikina182
Věčná vášeň

Trent je skvělý baseballový hráč, ale po té co si přetrhl šlachu, to s ním jde z kopce. Jen na naléhání svého agenta a díky vědomí, že by mohl ztratit svojí práci, se vzchopil a začal dodržovat svou rehabilitaci, jejíž součástí je jóga. Z počátku se to Trentovi protivilo, ale když poznal svou instruktorku Genevieve, která mu přišla velmi atraktivní, byl to pro něj důvod, aby dal józe skutečnou šanci. Ale hodně rychle pochopil, že stejně jako Genevieve má i jóga svoje kouzlo.

Ačkoli se Genevieve snaží chovat k Trentovi profesionálně, nemůže popřít, že je mezi nimi jistá přitažlivost. Ale i tak si ho odmítá pustit k tělu. Přeci jen se jedná o sukničkáře a ona má toho na svých bedrech mnohem víc, než dokáže zvládnout. Starost o dva sourozence, dvě práce a hodně složenek jí zrovna nedávají dostatečný prostor na nezávazný románek se slavným sportovcem.

Věčná vášeň je napsána v ich-formě a v příběhu se střídají pohledy Trenta a Genevieve. Kniha je napsána čtivě, akorát ze začátku autorka zavalila knihu dlouhými sledy myšlenek hlavních postav, které tam nebyly vůbec třeba, alespoň v takové délce, a v důsledku byly lehce otravné. Po stránce padesát však tyhle zbytečné odstavce textu zmizely a příběh hladce plynul.

Kniha je hodně zaměřena na jógu, a proto je začátek každé kapitoly doplněn takovou maličkostí, která není vyloženě nutná, ale rozhodně je zajímavá a navíc pomáhá mnohem lépe pochopit některé věci, které jsou v textu zmíněné.

Liché kapitoly začínají popisem nějaké jóga pozice. Audrey Carlan vždy vysvětluje, jak se do dané pozice dostat a k čemu je dobrá. V těch sudých se pak zabývá kořenovou čakrou a ve zkrácené podobě napříč celou knihou o ní předává čtenářům různé zajímavé informace.

Příběh má rozhodně potenciál, ale bohužel má také hodně nedostatků. Začátek a konec knihy je podle mě hrozně uspěchaný. Autorka do knihy dala jednu scénu za druhou, aniž by je pořádně rozepsala a poskytla tak postavám i čtenářům nějaký čas na strávení všech událostí.

Zbytek příběhu autorka ale brala mnohem pomaleji, trochu víc ho rozepsala a nechala čas na jeho vstřebání a je opravdu škoda, že to tak neaplikovala na celou knihu, protože zhruba střed příběhu je opravdu skvělý.

Úplně nejvíc mě ale zamrzela zápletka na poslední chvíli. Hodně knih je má, ale tahle se sem vyloženě nehodila. Působila na mě příšerně vyumělkovaně, a jelikož byla v podstatě na samotném konci knihy, tak se celý problém hodně rychle vyřešil a zmizel do ztracena, což celou tu vyumělkovanost ještě podtrhlo.

Postavy se autorce povedly. Všechny měly zajímavou minulost a různorodé spektrum povahy. Sice se všechny jejich stránky neměly možnost projevit, za což mohl příliš rychlý příběh, ale popsané jsou doopravdy dobře a detailně. Alespoň hlavní postavy.

U vedlejších postav se autorka věnovala spíše jejich vzhledové charakteristice než té povahové, což je už samo o sobě docela škoda. Ale především mi vzhled těch postav, konkrétně ženských, přišel trochu přitažený za vlasy a až příliš nereálný.

Knížka se mi líbila a její čtení jsem si opravdu užila, ale nedostatků v příběhu si bohužel nešlo nevšimnout. Audrey Carlan přišla v téhle knize s opravdu zajímavým námětem, ale bohužel mu nedokázala dát takovou hloubku, jakou by si zasloužil.

Věčná vášeň je podle mě určitě lepší než její předchozí série Calendar Girl, ale je tu ještě opravdu velký prostor pro zlepšení. Za mě je to tedy bohužel spíše průměrná možná lehce nadprůměrná kniha, ale i tak jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Je totiž pěkná a věci o józe, které kniha prezentuje, jsou doopravdy zajímavé.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Ikar.

Komentáře (0)

Přidat komentář