Konzultant třetí díl české krimi série

recenze

Konzultant (2023) 5 z 5 / Kizuizi
Konzultant

Když zazvoní telefon, sedí vyšetřovatelka Andrea Šimečková v prázdné kanceláři. Obsah hovoru je poněkud zvláštní, ona se však i přes vnitřní varování vydá nahlášenou skutečnost ověřit. A tak se ocitá v prázdné ulici u temného a tichého domu, kam ji zvou dál jen otevřené vchodové dveře...

Teď jistě čekáte klasickou větu, že mě na knihu nalákala obálka nebo anotace, ale tentokrát tomu tak není. Na Konzultanta jsem se těšila hlavně proto, že je to třetí díl série s novinářem (a bývalým policistou) Sašou Krausem. Očekávání jsem měla velká, jelikož autor si sám nastavil laťku dost vysoko už v Aristokratovi...

...a teda jako PARÁDA! Tohle napínavé a mrazivé (místy dost brutální) čtení mě naprosto dostalo.
Tonda Mazáč očividně odhodil všechny zábrany a rozjel to ve velkém stylu nejen v brutálnosti činů, ale také nešetřil peprnější slovní zásobou. (Nemám ráda hrubé či vulgární výrazy, ale já to tady autorovi odpouštím.)

Ani tentokrát mě Saša Kraus nezklamal jeho humor mi vyhovuje, jsem ráda že není ani za superhrdinu a přizná, když ho něco bolí. Stejně tak Andrea Šimečková, i když ta je zase za takovou tu paličatou ženskou, co nedbá dobře míněných rad a do všeho se vrhá po hlavě. A naštěstí nechybí ani můj oblíbený šéfredaktor (to je taky ďábel :)).

Jak jsem již zmínila, je to třetí díl série, ovšem pokud jste nečetli předchozí části (Letargii a Aristokrata), zas tak moc to nevadí. Vše důležité je tu zmíněno, i když se ochudíte o několik skvělých a napínavých momentů. Konzultant je určitě ze všech tří částí nejlepší a já teď budu tiše doufat, že se autor utrhne ze řetězu ještě minimálně jednou, protože Sašu i Andreu jsem si hodně oblíbila.

Přemýšlím, jak Vás trochu navnadit a nic neprozradit, tak to zkusím heslovitě: chytrý vrah, louskáček, formaldehyd, spousta krve. Jak tohle spolu souvisí už zjistíte na stránkách Konzultanta.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář