Kniha super prostě začnete a musíte dočíst

recenze

Lámání v kole - Kriminál / Izrael (2017) 5 z 5 / anna7006
Lámání v kole - Kriminál / Izrael

Bez omáček rovnou k věci zaujala mně obálka a obsah knihy jak se hrdina poté co byl za minulého režimu uvězněn a postupně se dostává znova na svobodu, hledá sám sebe jeho život se proplete s pár vlivnými lidmi a následně se vrací do vírů války. Nečetla jsem první díl, takže se mi líbilo, že člověk vplul do děje a mělo to spád a každou stranou člověk čekal co bude a další straně- nechybělo napětí, bezpráví, podstatné myšlenky a uvědomění, láska, sex, dobrodružství a vlna tajemství co a jaká mise bude cílem. Upřímně nečtu romány spíš čtu literaturu faktu, ale tohle se mi líbilo moc. Dějová linka byla dobrá a hlavně popis z věznice a celkově vývoj byl realisticky popsán. Líbilo se mi hlavně myšlení hlavního hrdiny a jeho přístup k hodnocení jeho životních milníků. Prostě hodně dobře vykreslený pozitivní dobrosrdečný člověk co se nechtěl zaplétat více než bylo nutné. Velmi zajímavý byl i jeho pohled na Izrael. Kniha mě asi donutí koupit si první díl, protože celkově se příběh velmi dobře četl a nemohu říct, že by nebyl zajímavý. Spíš naopak autor velmi mile překvapil.


Lámání v kole - Kriminál / Izrael Lámání v kole - Kriminál / Izrael Petr Angel

Na začátku knihy se hlavní hrdina po devíti měsících pekla sovětsko-afghánské války ocitá v tehdejším komunistickém vězení. Opět bojuje,tentokrát ale proti těžkým zločincům a totalitnímu systému. Po překvapivém návratu na svobodu ... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

medlovice
05.09.2023

Mě ta obálka spíše připomíná starší knihy, tenkrát se na ně stály fronty a existovaly knižní čtvrtky. To byla ale moje první reakce.