Lámání v kole - Kriminál / Izrael

Lámání v kole - Kriminál / Izrael https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355176/bmid_lamani-v-kole-kriminal-izrael-SRu-355176.jpg 4 19 10

Na začátku knihy se hlavní hrdina po devíti měsících pekla sovětsko-afghánské války ocitá v tehdejším komunistickém vězení. Opět bojuje,tentokrát ale proti těžkým zločincům a totalitnímu systému. Po překvapivém návratu na svobodu se snaží žít jako normální člověk, brání mu v tom však traumata z prožitých událostí. V nejhlubší krizi dostává nabídku na návštěvu Izraele, kde má absolvovat výcvik u Sarejet Matkal. Nakonec se v doprovodu agentky Mossadu vydává přímo do srdce Bejrútu. Dokáže svou misi splnit?... celý text

Přidat komentář

Radous
15.03.2024 5 z 5

Asi se nedá říct, než... top napínavý životmí příběh. Jestli se to tak (byť nuceně zkresleně) odehrálo, pak jasná volba pro Hollywood.

anna7006
25.08.2023 5 z 5

Kniha super ! Dobře se to četlo a bez zbytečných omáček dávám 80% člověk doslova knihu koupil a hned četl, aby věděl jak to dopadne - líbilo se moc a to fakt na romány nejsem.


Swissman
16.03.2023 3 z 5

Z pouště Afghánistánu, přes kriminál na Borech a devadesátkovou Prahu až do Izraele, Libanonu a zpět. Tudy všude vedly kroky hlavního hrdiny. Opět by to potřebovalo pořádnou práci korektora! Ubrat v nutnosti přesvědčit nás o tom, že ženy netouží po ničem jiném než po orálním sexu. A všechny ty "tajný super věci" by v reálu rozhodně nebyly tak "super" ani "tajný". Jasně, Mosad je pro každýho autora tohoto žánru velmi lákavá látka, ale pokud o tom něco víte, vyzní celá druhá půlka knihy zbytečně směšně.

Klilad
03.06.2021 3 z 5

Dvojka toho nabízí po dějové stránce výrazně víc, ale opět ji srážejí k zemi stejné neduhy.
Za 1: Je jasné, že si to autor vymyslel, ale očividně si o daném tématu něco přečetl.
Za 2: Romantické linky a to, jak se vše tváří jako otevřená zpověď. (viz bod 1)
Opět je to akční román, který uvízl na půli cesty. Nevím popravdě ani proč. Ambice autora? Klamavá reklama?
Kdyby autor tohle od začátku prezentoval jako akčňárnu, bylo by to fajn.

DomYell
31.01.2021 2 z 5

Jak me 1.dil nebavil, tak me 2.dil bavil.... Necist 1.dil, musel bych snad dat i plnou palbu. Dobra oddechovka na jedno odpoledne

LenkaV.1
10.11.2020 2 z 5

Není špatná, ale čtivosti prvního dílu pro mne nedosahuje. Už nemá ten správný "tah na bránu".

davka
23.08.2019 odpad!

Smyšlený škvár.

soukroma
19.04.2019 3 z 5

Jiné, než jsem čekala - akce pomálu. Kriminál je sice celkem očekávaně drsný ještě v socialistických podmínkách, autor-hrdina zocelený válkou v Afghánistánu ale přežije cokoliv, horší návrat do "civilu" v porevoluční domácí bouři. To Izrael mě značně překvapil: sice něco málo výcviku, ale bez jasného cíle (samotná akce je trochu zkratkovitě popsaná, nepříliš zřejmé, zda by si na ni armáda a Mossad zrovna museli vybrat Čecha), zato hodně cest po zemi a dumání nad křesťany, muslimy a Židy. Ale hlavně se nám tam hrdina zamiloval - takže tahle část byla nečekaná romantika (výrazně méně akce), až do sladkobolného neuvěřitelného konce.
O autorovi nic nevím, takže: je to smyšlenka, je na tom kousek pravdy, stalo se to celé vůbec, stalo se to jemu...? Sice strohý styl krátkých vět sedí na vyprávění vojáka, ale ta akci přehlušující romantická linka tomu tedy neodpovídá.

Crozz
21.03.2019 5 z 5

Opět naprosto dokonalé ????

oldrich2
19.03.2019 5 z 5

Stejně jako Afghanistán přečteno jedním dechem. Dojetí a důvod k přemýšlení na dlouhou dobu. Nevím co je skutečnost a co fikce. Občasné překlepy a ne vždy brilantní vyjadřování nejsou na závadu. Kniha iniciovala i moje vzpomínky na kluka-turistu z Jerusaléma, se kterým jsem se setkala při svém povolání a který si prožil policejní a vězeňské peklo u nás v ČR. Pokud bude autor pokračovat v psaní, určitě si ráda něco přečtu, i když by to bylo méně akční. Přeji nám všem klidnější život.

Štítky knihy

Česko, Česká republika Izrael

Autorovy další knížky

Petr Angel
česká, 1967
2017  71%Lámání v kole - Afghánistán
2017  71%Lámání v kole - Kriminál / Izrael

Kniha Lámání v kole - Kriminál / Izrael je v

Přečtených29x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x