Kniha s krásnou obálkou

recenze

Temná kněžka (2022) 4 z 5 / malaknihomolka2
Temná kněžka

Kniha s krásnou obálkou, překvapila mě hrozně moc. První kniha od autorky, kterou jsem přečetla asi bych si mohla přečíst i Kouzla rodu Thornů.
Artemisie se chtěla stál Šedou sestrou, ale co když vojáci napadnou klášter. Co bude muset udělat, aby je porazila. Artemisie dokáže vypudit duchy z těla a zajistit, aby odešli na onen svět, dobrý co? Ale co když do ní vstoupí přízrak, který jí může kdykoliv posednout.
Do téhle knihy jsem se nemohla začíst, strašně dlouho mi trvalo (třeba 59 stran) než jsem se začetla. Hlavní hrdinka mě neskutečně bavila, jak povahově, tak i tím jaké schopnosti měla. Byla odvážná, měla na toho přízraka pevné nervy, protože já bych ho někdy probodla, kdyby už jen na mě promluvil. Jeho vtipy opravdu stály za to, až jsem mu nakonci propadla, upsss. Ne, vážně jsem ho i s jeho vtipama žrala.
Doufám, že z tohohle autorka udělá sérii, protože vážně věřím, že se mi jednou vyplní sen a přízrak ožije. Prosím! Nutně to potřebuji! Sledujeme tu jejich vztah, jak se vyvíjel, rostl a přerůstal až v to, že o Artemisie měl i strach, fakt bylo to v těch chvílích úplně ňuňatý, sledovat to. Šlo tu spíše o přátelství než o romantiku. Jestli jsem to dobře pochopila přízrak žil v ní, mluvil s ní jenom v duchu, ale uměl za ní bojovat což bylo neskutečně husté!
Děj se krásně odbíhal po rukama ke konci knihy. Trošičku mi dělalo problém si představit a pochopit nějaké věci skrz náboženství, které se tu odvíjí. Všichni duchové, které se tu můžou objevit byli napsané vzadu i s vysvětlivkami za což jsem byla ráda. Příběh byl temný a chvílemi i děsivý, alespoň pro mě.

Trošičku mi tu chyběla nějaká jiskra mezi přízrakem a Artemisie. Neskutečně ně bavil ten jejich vztah.
Plusový bodík má autorka ještě za bílého ptáčka a teď se podržet, jmenoval se Malér. Awww. Naprostá láska!

Knihu vám mohu jen doporučit!!!
Moc děkuji humbook a humbook blogerům za #spolupráci

Komentáře (0)

Přidat komentář